Recept

Gurmanski njoki sa bešamelom

Gurmanski njoki sa bešamelom - Galbani
Priprema

Na dasci za sečenje ili na radnoj površini isecite šunku na trake ili male komade kako vam odgovara.

Ponovite sa svojom Mozzarella Cucina Galbani. Ne oklevajte da napravite male komade kako bi se sir brže topio tokom kuvanja.

U šerpu sipajte mleko i stavite da provri. Savetujemo vam da stalno pratite svoje mleko. Zaista, ako voda prođe kroz nekoliko faza pre nego što počne da ključa, mleko počinje da ključa veoma brzo.

Dodajte puter u šerpu u kojoj se nalazi ključalo mleko, nastavljajući da mešate.

Zatim postepeno dodajte brašno, nastavljajući da mutite kako biste izbegli grudvice. Ovu operaciju je najbolje izvesti van vatre.

Začinite bešamel solju, biberom i muškatnim oraščićem. Ne ustručavajte se da probate kako biste oplemenili začine prema vašim željama.

Uključite rernu i zagrejte je na 200°C.

U drugom loncu prokuvajte veliku količinu vode.

Kada voda proključa, potopite njoke u nju, prema vremenu kuvanja koje je naznačeno na kesici.

Namažite dno veće posude za pečenje, a zatim prekrijte Parmigiano Reggiano.

Na dno posude rasporedite njoke pa ih prekrijte bešamelom.

Zatim dodajte komadiće šunke i komadiće mocarele Cucina Galbani na vrh.

Pokrijte novim slojem njoka i tako nastavite dok ne popunite posudu ili dok ne završite sve sastojke.

Pecite otprilike 20 do 25 minuta. Vaše jelo je spremno kada gornji sloj postane zlatno braon.

Da je spreman ! Sve što je ostalo je da probate.

Naš ukusni domaći bešamel recept može da prati većinu vaših jela.

Kulinarski trik

Ako uklonite šunku iz ovog preparata, ovaj jednostavan i brz recept za bešamel može biti pogodan za ljude koji se pridržavaju vegetarijanske dijete.

Možete koristiti naš bešamel da napravite osnovu za pitu ili kiš. Odlično će ići i uz jelo od krompira.

Podelite ovaj recept The link has been copied.