Male ukusne mocarele
Začinite Galbani Mocarele uljem, solju i origanom.
Svaki od njih poređajte na pola parmske šunke.
Zarolajte šunku i zatvorite je malim drvenim krampom.
Poslužite svoju ukusnu malu mocarelu na podlozi od zelene salate.
Umesto parmske šunke, možete koristiti drugu italijansku poslasticu kao što je coppa ili speck, za više prefinjenosti.
Varijante:
Ovaj recept se može napraviti sa mini Mocarela di latte di Bufala koja ima jači ukus od mocarele.
Da biste ga popratili i za više svežine, napravite tartar od paradajza:
Počnite tako što ćete oguliti paradajz (odaberite različite boje za originalni preparat) tako što ćete ih staviti 30 sekundi u kipuću vodu, a zatim direktno u ledenu vodu (koža se sama skida). Uklonite svu pulpu i isecite meso na male kockice. Book.
Uzmite luk i sitno ga iseckajte. Pomešajte ga sa maslinovim uljem, balzamičnim sirćetom (ili vinom). Dodajte paradajz i promešajte, začinite po ukusu. Sve sipajte u manju činiju prelivenu listom bosiljka.