Recept

Mali flans od artičoke

Mali flans od artičoke - Galbani
Priprema

Počnite tako što pažljivo očistite i ocedite artičoke, ogulite ih, a zatim isecite srce na male komade. Zatim oljuštite luk i isecite ga na tanke kriške.

Uključite rernu i ostavite je da se zagreje na temperaturu od 180° (termostat 6/7).

U prvu šerpu sipajte veliku količinu vode, a zatim je dovedite do ključanja, dodajući kockice temeljca.

Uzmite drugi tiganj, dodajte 3 kašike maslinovog ulja i prodinstajte seckani luk.

Kada se luk vrati, dodajte komadiće artičoke u tiganj i kuvajte poklopljeno na laganoj vatri oko 15 do 20 minuta, pazeći da redovno dodajete nekoliko kutlača čorbe.

Kada je kuvano, sve sipajte u blender dok ne dobijete glatku i homogenu kremu.

Sada dodajte bešamel sos u kremu od artičoka, a zatim dodajte Parmigiano Reggiano D.O.P. Galbani kao i 3 jaja. Ponovo izmešati.

Nauljite dno i ivice ramekina, a zatim sipajte svoj preparat.

Stavite smesu u rernu i ostavite da se vaša kreacija kuva oko 40 minuta. Ostavite da se ohladi nekoliko minuta pa poslužite.

Kulinarski trik

Nemojte se ustručavati da odstupite od originalnog recepta da biste napravili flance koji liče na vas. Možete dodati nekoliko komada tunjevine ili šunke u svoju pripremu, na primer. U ovaj recept možete dodati i komade povrća po vašem izboru.

Da biste dodali malo hrskavosti vašoj pripremi, ne oklevajte da dodate malo badema.

A da biste usavršili dekoraciju vaših malih flaša od artičoke, ne oklevajte da ih pospite sa nekoliko listića peršuna prethodno i sitno iseckanog

Podelite ovaj recept The link has been copied.