Recept

Pica sa krompirom i pečenom šunkom

Pica sa krompirom i pečenom šunkom - Galbani
Priprema

Ogulite krompir i isecite ga na tanke kriške.

Zatim ih uronite u šerpu i skuvajte u blago posoljenoj vodi. Ostavite da kuva oko deset minuta. Kuvanost krompira možete proveriti tako što ćete ga izbockati viljuškom ili nožem.

Uzmite svoj blok mocarele i isecite ga na kockice.

Isecite šunku na trake.

Donesite dve šolje vode. U prvom rastvorite pivski kvasac i šećer. U drugom, sol.

Sipajte brašno na radnu površinu i napravite fontanu u njenom centru.

U tako formiran krater sipajte sadržaj svoje dve šolje, dodajte ulje i snažno mešajte. Slobodno dodajte malo vode ili brašna dok ne dobijete željenu konzistenciju. Trebalo bi da dobijete glatko, elastično testo.

Stavite testo za picu u pobrašnjenu posudu, prekrijte posudu krpom i ostavite da odstoji oko sat vremena da dobijete mekano testo. Testo za picu bi tada trebalo da se naduva i da se skoro udvostruči.

Uključite rernu i ostavite je da se zagreje na 250°C.

Svaku porciju prelijte sa malo krem franša.

Zatim dodajte mocarelu, krompir, kašiku maslinovog ulja i zatim ruzmarin.

Posolite i pobiberite po želji.

Pecite svoju picu oko petnaest minuta na plehu.

Kada je kuvana, izvadite picu i dodajte trake šunke.

Da je spreman ! Sve što je ostalo je da probate.

Kulinarski trik

Pre nego što stavite svoju domaću picu u rernu, vodite računa da proverite da li je rerna završila prethodno zagrevanje, tako da toplota koju oslobađa bude optimalna za kuvanje vaše pice.

Za mekano testo, picu možete staviti na lim za pečenje prekriven pergament papirom. Za hrskavo testo stavite svoj preparat na rešetku.

Podelite ovaj recept The link has been copied.