Recept

Tiramisu krem brule

Tiramisu krem brule - Galbani
Priprema

Otputujte u uzbudljiv univerzum svojih uspomena i setite se ukusnog ukusa mrvice jabuke koji je pratio sunčana popodneva vašeg detinjstva. U ovom jednostavnom receptu predlažemo da pronađete ovaj ukus i pomešate ga sa jednim od najklasičnijih i najpoznatijih italijanskih deserta, tiramisuom.

Prva faza ovog recepta je priprema mrvice. U činiji pomešati 60 g šećera sa brašnom, pa dodati 70 g putera isečenog na sitno.

Prstima mesiti testo da dobije peskovitu teksturu. Rezultat treba da bude mrv, bez velikih grudvica.

Sve stavite u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.

Ostavite kolačiće da se ohlade, a zatim ih izmrvite.

Ogulite i isecite jabuke na male kockice.

U tiganju istopite preostali puter i u njemu pržite komadiće jabuke 10 minuta, a zatim dodajte kalvados i ostavite da se ohladi.

U međuvremenu, sledićete najjednostavniji recept za pravljenje tiramisua. Počnite tako što ćete razbistriti jaja tako što ćete odvojiti belance od žumanca.

Žumance stavite u činiju i električnim mikserom umutite sa 20 g šećera dok smesa ne pobeli i postane penasta.

U ovaj preparat dodajte maskarpone i sve izmiksajte da dobijete glatku kremu.

Zatim, još uvek električnom mutilicom, umutite belanca u čvrst sneg. Mali trik da ova operacija bude uspešna je da dodate prstohvat soli u belance. Tako ćete brže dobiti čvrst sneg.

Umućena belanca nežno umešajte u prethodni preparat da dobijete ukusnu kremu od maskarponea.

Za sklapanje, poslužite desert u čaši ili tanjiru, pazeći da dno ukrasite kockicama jabuke sa kalvadosom i prekrijte slojem maskarpone kreme.

Ostavite u frižideru nekoliko sati, od 12 do 24 sata.

Kada budete spremni za serviranje, prekrijte jelo ili svaku verinu mrvicom.

Kulinarski trik

Saveti:

Ako ste već zabeležili kako da pripremite tiramisu od jabuke u svojoj knjizi recepata ili ako imate osnovni recept, sastojci su prilično slični za ovu verziju, ali će način pripreme deserta biti malo drugačiji. nnAko nemate vremena ili hrabrosti da pripremite crumble, odlučite se za gotove preparate crumble u svežem delu vašeg supermarketa.

Jabuke su takođe mnogo ukusnije ako ih ukiselite u kašičici meda. Ovaj trik važi za vaš recept za pitu ili kompot. Da biste svom desertu dali više ukusa i aroma, zamenite šećer paketićem vanilin šećera. U nedostatku vanile, napravite raskošan desert dodavanjem kašičice cimeta za karamelizovane jabuke.Takođe možete koristiti nekoliko kapi ekstrakta vanile da začinite svoj tiramisu od jabuke. Imaćete prelepu boju tako što ćete izabrati veoma zrele jabuke Granni Smith. Za eksploziju svežine u ustima, završite prezentaciju sa kockicama jabuka.

Varijacije:

Brža i lakša verzija ovog recepta je da zamenite crumble sa spekulo ili keksom na kašiku (za više fudgea). Da biste to uradili, izgnječite ih i malo navlažite kafom, voćnim sokom, mlekom ili, zašto ne, malo ruma.

Podelite ovaj recept The link has been copied.