Knedle od povrća

Izaberite lepe, veoma sveže patlidžane, isecite ih na sitne trakice, pa ih kuvajte u tiganju sa malo ulja, peršuna i belog luka, ili usput luka. Kada se smesa dobro skuva, ostavite da se ohladi i dodajte rikotu.
Zatim dodajte jaje, so i Grana padano D.O.P. Galbani i dodajte mu nekoliko kašika prezla. Sve izmešajte tako da dobijete veoma kompaktan preparat da biste formirali velike loptice koje ćete ubaciti u prezle.
Na kraju stavite ćufte u tiganj, na jako zagrejano ulje da se isprže. U njima možete uživati i tople i hladne.
Ovaj veoma jednostavan recept koji zahteva vrlo malo vremena može se odbiti na nekoliko načina, zamenjujući patlidžan, u zavisnosti od sezone, šargarepom, tikvicama ili čak vrlo zelenim spanaćem za avanturiste. Dodatke možete varirati po želji birajući pire krompir, pirinač, pa čak i špagete jer se ovaj preparat može kombinovati sa svime. Možete čak ići toliko daleko da promenite glavne sastojke tako što ćete, na primer, ubaciti cilantro, ili umesto toga izabrati parmezan umesto rikote.
Različito kuvanje povrća može poboljšati recept. Paprike su bolje pečene na roštilju nego kuvane, na primer. Dakle, stiskanje patlidžana nakon kuvanja čini njihov ukus boljim.
Dodavanje drugih ukusa poput šafrana ili kima dramatično će poboljšati ukus vaših loptica od povrća.
Ako niste vegetarijanac, možete dodati dozu proteina u recept tako što ćete probati goveđe kuglice od povrća. Isecite povrće i ostavite ga na stranu. Stavite mlevenu govedinu ili svinjetinu u činiju. Dodajte prezle, jaje, 2 kašike brašna, povrće i začine po želji. Napravite knedle na dlanu. Zapržite ih na malo ulja.