Brusketa sa mozarellom
Evo dva načina da pripremite paradajz za tost.
Istrljajte paradajz preko tostiranih kriški hleba, pazeći da paradajz dobro izgubi tečnost.
Blanširajte ih maksimalno 10 sekundi u ključaloj vodi.
Kada završite, potopite ih u hladnu vodu ili odmah stavite na mlaznice.
Zatim ih ogulite, uklonite semenke i isecite na male kockice.
Dodajte maslinovo ulje i ostavite za preliv. Da biste zamenili ukus paradajza na tostu, istrljajte kriške sa nekoliko čena belog luka.
Isecite loptice mocarele na krugove. Lopta treba da napravi 5 traka.
Stavite paradajz u maslinovo ulje na kriške tosta. Ako ste se odlučili za kriške natrljane tečnošću paradajza, odmah pospite origanom.
Poslednju stavite mocarelu. Sve što treba da uradite je da posolite i pobiberite i gotovo! Vaš aperitiv će biti ukusniji nego ikad!
Učinite bruskete još ukusnijima tako što ćete ih pokapati ekstra devičanskim maslinovim uljem.