Kaneloni sa mesom
Luk oljuštite, operite i sitno isecite.
Zagrejte tiganj sa kašikom ekstra devičanskog maslinovog ulja i u njega stavite luk zajedno sa prethodno oljuštenim, očišćenim i seckanim belim lukom.
Kada crni luk počne da porumeni, dodajte mleveno meso u tiganj i promešajte. Sve prženo u tiganju zapržite petnaestak minuta, posolite i pobiberite.
Na kraju kuvanja mleveno meso preliti sa malo crnog vina i ostaviti da se stisne dok potpuno ne ispari.
U veliku posudu stavite Ricotta Galbani i zgnječite je viljuškom. Dodajte cela jaja, Parmigiano Reggiano DOP Galbani i prstohvat soli. Sve lagano pomešajte drvenom kašikom.
Kada je smesa homogena, ohlađeno mleveno meso stavite u činiju za salatu i mešajte dok fil ponovo ne postane homogen.
Kada je nadev mekan i konzistentan, punite kanelone jedan po jedan smesom koristeći malu kašiku.
Počnite da pripremate bešamel sos tako što ćete staviti malu šerpu na vatru sa mlekom u njoj.
Dok se mleko zagreva, rastopite puter na laganoj vatri u drugom loncu. Kada se istopi, dodajte brašno odjednom i mešajte mutilicom dok ne bude više grudvica.
Zatim dodajte vruće mleko, biber, prstohvat muskatnog oraščića, so, mešajući dok bešamel sos ne bude gust.
Na dno posude premažite debeli sloj bešamela i na njega poređajte punjene kanelone, jedan pored drugog.
Vaše jelo od kanelona ravnomerno prelijte ostatkom bešamel sosa i sve pospite komadićima kozjeg sira.
Pecite 30 minuta u zagrejanoj rerni na 180°C (termostat 6).
Zatim poslužite kanelone od mesa veoma vruće sa malo pirinča i oduševite goste svojim domaćim gurmanskim i porodičnim jelovnikom.