Recept

Cannelloni Ricotta & Spanać

Cannelloni Ricotta & Spanać - Galbani
Priprema

Prvi korak u ovom receptu je da napravite bešamel sos od mleka, putera i brašna.

Dodajte prstohvat muškatnog oraščića sa solju i biberom.

S druge strane, skuvajte spanać prema uputstvima na pakovanju. Ne zaboravite da ih začinite solju i biberom pre nego što ih ocedite u cediljku ako ima previše vode.

Zatim stavite kuvani spanać u činiju za salatu i pomešajte ga sa Ricotta Galbani.

Obilno dodajte malo soli i bibera.

Prebacite ovu mešavinu u kesu, a zatim ukrasite cevi kanelona.

Uzmite posudu za pečenje i sipajte u nju bešamel sos.

Zatim premažite kanelone preko sosa.

Ponovo prekrijte bešamelom i pospite parmezanom. Stavite lim u rernu oko 40 minuta.

Kulinarski trik

Za nadev, ako nemate kesu, možete koristiti kesu za zamrzavanje koju isečete na jednom uglu.

Za pravi italijanski recept, prelijte ovo jelo paradajz-kulijem. Na jednoj od vatri na vašoj ringli propržite dva mala čena zgnječenog belog luka u tiganju sa malo maslinovog ulja. Iseckajte ljutiku i stavite je u tiganj. Dodajte paradajz kulis, začinite sa primesom bosiljka i začinite.

Podelite ovaj recept The link has been copied.