Cannelloni Ricotta & Spanać

Prvi korak u ovom receptu je da napravite bešamel sos od mleka, putera i brašna.
Dodajte prstohvat muškatnog oraščića sa solju i biberom.
S druge strane, skuvajte spanać prema uputstvima na pakovanju. Ne zaboravite da ih začinite solju i biberom pre nego što ih ocedite u cediljku ako ima previše vode.
Zatim stavite kuvani spanać u činiju za salatu i pomešajte ga sa Ricotta Galbani.
Obilno dodajte malo soli i bibera.
Prebacite ovu mešavinu u kesu, a zatim ukrasite cevi kanelona.
Uzmite posudu za pečenje i sipajte u nju bešamel sos.
Zatim premažite kanelone preko sosa.
Ponovo prekrijte bešamelom i pospite parmezanom. Stavite lim u rernu oko 40 minuta.
Za nadev, ako nemate kesu, možete koristiti kesu za zamrzavanje koju isečete na jednom uglu.
Za pravi italijanski recept, prelijte ovo jelo paradajz-kulijem. Na jednoj od vatri na vašoj ringli propržite dva mala čena zgnječenog belog luka u tiganju sa malo maslinovog ulja. Iseckajte ljutiku i stavite je u tiganj. Dodajte paradajz kulis, začinite sa primesom bosiljka i začinite.