Recept

Čizkejk od rikote i jagoda

Čizkejk od rikote i jagoda - Galbani
Priprema

Ovaj kolač od sira od rikote i jagoda zahteva vrlo malo vremena za kuvanje: to je ukusna slatka priprema spremna za 8 minuta. Pažljivo pratite svaki korak i napravite ovaj ukusni desert kod kuće. Na samom početku pripreme ovog kolača od jagoda, zagrejte rernu na 175°C.

Smanjite speculoos prah u mikseru. U kekse u prahu dodajte otopljeni puter, promešajte i obložite dno kalupa. Pecite 8 minuta (dno ne bi trebalo da izgori).

Nastavite sa pripremom pirea od jagoda koji će poboljšati ovaj brzi vegetarijanski desert.Jagode pažljivo operite, a zatim ih stavite u cediljku da se ocede.

Zatim isecite jagode na male komade.

Mahunu vanile podelite na pola po dužini i ostružite pulpu.

U šerpi na laganoj vatri stavite jagode, šećer, limunov sok, mahunu vanile i pulpu.

Krčkajte na laganoj vatri dok se jagode ne smanje.

Dodajte želatin i umutite smesu. Kada se jagode potpuno smanje, sklonite sa vatre i ostavite da se ohlade. Uzmite ekvivalent šolji (anglosaksonska mera) pirea od jagoda i ostavite sa strane.

Nastavite sa pripremom smese za čizkejk. Rikotu istucite velikom brzinom da omekša. Rezervišite ga u frižideru.

U činiju robota sipajte krem sir sa šećerom i tucite ih velikom brzinom dok ne dobijete kremastu konzistenciju.

Smanjite brzinu robota i dodajte pire od jagoda dok ne dobijete homogenu smesu.

Dodajte rezervisanu rikotu u mešavinu krem-sira i jagoda.

Prelijte smesu preko kore i ostavite u frižideru najmanje 2 sata. Kada se čizkejk stegne, ponovo zagrejte rezervisani pire od jagoda i prelijte ga preko vrha torte od sira.

Vratite u frižider preko noći. Zagrejte oštar kuhinjski nož pod vrelom vodom i prođite njime oko kolača od sira da biste ga nežno skinuli sa ivice.

Prilikom serviranja ukrasite jagodama. Za još jedan preokret na torti od sira, možete se odlučiti za ovaj recept koristeći jabuke ili maline umesto jagoda

Podelite ovaj recept The link has been copied.