Recept

Limun Ricotta čizkejk

Limun Ricotta čizkejk - Galbani
Priprema

Izmrvljeno pecivo pomešati sa smeđim šećerom i otopljenim puterom. Za keks cheesecake, koristite izmrvljeni keks umesto zgnječenog peciva.

Zatim sipajte u kalup sa ivicom koja se može ukloniti, ostaviti da se kolač od sira ohladi 1 sat.

Za kremu: želatin omekšati u hladnoj vodi. Uzmite limunovu koricu i stavite ih u šerpu sa 5 cl vode i 100 g šećera.

Kuvajte 5 minuta i uklonite koricu, ali zadržite vodu od kuvanja.

Dodajte limunov sok u vodu za kuvanje i kuvajte još 3 minuta.

Listove želatina stavite u ovaj sirup i ostavite da se ohladi.

Rikotu umutiti i zatim umešati u ohlađen sirup. Umutiti kremu za šlag da se umuti i ubaciti u rikotu.

Sipajte sve u kalup i ohladite tortu od sira najmanje 6 sati.

Kulinarski trik

Pre degustacije, sipajte crveni voćni couli na vrh za više boje i još više ukusa. U suprotnom, stavite male komadiće crvenog voća kao što su jagode za dekoraciju.

Podelite ovaj recept The link has been copied.