Zapečene tikvice sa maslacom i Rikotom
Da li tražite jednostavan i lak recept koji možete napraviti za kratko vreme? Odlučite se za ovo ukusno jelo od zapečenih tikvica. Ovaj recept će vam trebati samo 20 minuta za pripremu.
Priprema korak po korak:
Oljuštite luk i prodinstajte na puteru sa komadićima slanine u šerpi.
Dodajte tikvicu isečenu na male komade i posolite.
Krčkajte oko 20 minuta na laganoj vatri (dok tikvica ne omekša).
Za pečenje zagrejte rernu na 180°C.
Dodajte lonac rikote u tikvice i promešajte.
Stavite smesu u pleh i pecite na 180°C 10 minuta. Proverite da li je gotovo vrhom noža.
Poslužite toplo i uživajte u ovom vrlo jednostavnom vegetarijanskom jelu sa salatom.
Evo nekoliko saveta koji će doneti više ukusa ovom receptu: zgnječite tikvice viljuškom kada je pomešate sa rikotom. Umešajte kukuruzni skrob, jaje i rendani sir. Parmezan ili Grujer bi bili savršeni.
U ovu smesu sipajte ¼ litra mleka ili tečne pavlake.
Ne zaboravite da začinite biberom i muškatnim oraščićem ili nekim začinima.
Pripremite vatrostalnu posudu: u nju utrljajte čen belog luka i nauljite. U posudu stavite polovinu butternutsa, zatim kriške kozjeg sira i malo seckanog belog luka. Ponavljajte postupak dok se posuda ne napuni. Odozgo premažite tečnom kremom i pospite rendanim sirom. Pecite 45 minuta.
Ovom poslednjem receptu je moguće dodati slatki ili beli krompir.