Malo lisnato testo Tiramisus sa crvenim voćem
Od rolne lisnatog testa iseći pravougaonike iste veličine, u parnom broju. Pecite ih na 200°C oko 15 minuta dok ne porumene i ne napuhnu. Ostavi da se ohladi.
U međuvremenu pripremite kremu od maskarponea: u manjoj šerpi prokuvajte mleko sa urezanom mahunom vanile i ostavite da odstoji oko 15 minuta.
U drugu šerpu stavite žumanca sa šećerom, pažljivo promešajte, pa dodajte brašno i dobro promešajte; zatim polako sipajte mleko, uz mešanje, i vratite na vatru na srednju vatru.
Kuvajte, nastavljajući da mešate kremu, dok ne postane čvrsta i glatka. Ostavite da se malo prohladi (pokrijte prozirnom folijom), pa mutilicom umešajte maskarpone da dobijete savršeno homogenu i baršunastu smesu.
Pripremite tiramisu: na svaki tanjir stavite po kašiku kreme, sloj lisnatog testa, ponovo kremu, naizmenično sa opranim i nežno obrisanim šumskim voćem, i ponavljajte slojeve dok ne potrošite sve sastojke. Na poslednji sloj stavite kremu, bobice, nekoliko listova nane i veo šećera u prahu