Recept

Pravi špageti karbonara

Pravi špageti karbonara - Galbani
Priprema

U velikoj šerpi provri veliki lonac vode sa malo ulja, soli i bibera.

Špagete potopite u ovu kipuću slanu vodu na vreme koje je naznačeno na pakovanju. Obično al dente kuvanje traje ne više od 12 minuta.

Dok kuvate testeninu, isecite pancetu i zapržite je ili komadiće slanine u nelepljivoj tiganju da se ne lepe. Pržite ih dok ne postanu zlatno braon boje.

Izmiksajte žumanca, so, biber i rendani parmezan. Mutite dok ne dobijete kremastu i penastu teksturu. Stavite u šerpu na tihu vatru, mešajući da se žumanca ne skuvaju.

Kada završite sa kuvanjem špageta, ocedite ih u cediljku da biste uklonili vodu od kuvanja. Zatim ih postepeno dodajte u tiganj uz mešanje.

Poslužite uz dodatak Parmigiano Reggiano ili Grana Padano Galbani. Ne zaboravite da začinite prstohvatom mlevenog bibera.

Kulinarski trik

Varijacija ovog recepta za karbonaru testeninu je dodavanje rikote za kremastu stranu.

Zapamtite da ovaj recept za karbonaru testeninu zahteva nežno kuvanje kako ne bi zagoreo sos.

Podelite ovaj recept The link has been copied.