Recept

Pečena testenina u bari stilu

Pečena testenina u bari stilu - Galbani
Priprema

Ovaj recept je jedno od tradicionalnih italijanskih jela iz regije Pulja, kompletno je jelo koje će se svideti svima!

Narežite pola crnog luka i propržite ga sa dve kašike maslinovog ulja u nelepljivom tiganju.

Dodajte flašu paradajz pirea i polovinu zapremine paradajza u vodu.

Začinite solju i biberom, pa kuvajte poklopljeno i na laganoj vatri dok se sos ne smanji.

Za to vreme uzmite veliku činiju za salatu u kojoj ćete pomešati mleveno meso sa dva jajeta, rendanim sirom i prezlama. Ne zaboravite da začinite solju i biberom pa ponovo izmešajte da dobijete mekano i mekano “testo”. (Možete dodati malo vode ako je potrebno).

Formirajte ćufte između dlanova pre nego što ih stavite u sos tokom kuvanja.

Testeninu skuvajte u ključaloj slanoj vodi prema uputstvu na pakovanju.

Ocedite ih pre nego što ih pomešate sa sosom za ćufte od paradajza, ostavite kutlaču sosa.

Zagrejte rernu na 180°C.

Gratiniranu posudu premažite maslacem i sipajte malo prezla.

Isecite loptice Mozzarella Galbani i Mozzarella Cucina na kriške.

Sipajte prvi sloj testenine, prekrijte kriškama mocarele i pospite rendanim parmezanom, ponovite operaciju i završite kutlačom sosa koju ste rezervisali.

Stavite posudu u zagrejanu rernu oko 25 minuta.

Kulinarski trik

Ovaj recept za mleveno meso zapečeno u rerni može se napraviti i sa mlevenom govedinom, piletinom ili jagnjetinom.

Proizvedeno mleveno meso može se koristiti i za pripremu punjenog povrća: patlidžana, tikvica, paradajza ili bibera…

Sos ovog jela je veoma sličan marokanskom taginu od kefta ćufte, što je još jedan recept za mleveno meso u rerni (ali sa više začina) u kome možete uživati kao kompletno jelo uz hleb ili krompir.

Podelite ovaj recept The link has been copied.