Recept

Originalni italijanski recept za tiramisu

Originalni italijanski recept za tiramisu - Galbani
Priprema

Za pripremu ovog tipičnog italijanskog tiramisua odvojite belanca od žumanca.

Umutite žumanca sa šećerom dok smesa ne pobeli. Za ukus možete dodati paketić vanilin šećera. Dodajte Mascarpone Galbani i promešajte.

Umutite belanca u čvrst sneg i lagano ih umešajte u smesu.

Zatim ohlađenu kafu i marsalu pomešajte u dubokom tanjiru, brzo umočite kolačiće.

Polovinu keksa rasporedite na dno posude (vrsta gratinirane posude), prelijte polovinom preparata, zatim rasporedite ostatak keksa i završite ostatkom preparata.

Ostavite tiramisu da odstoji u frižideru najmanje 3 sata.

Kada je spreman za serviranje, pospite tiramisu kakao prahom kroz sito za dekoraciju. Obradujte sebe !7

Podelite ovaj recept The link has been copied.