Recept

Testenine sa četri vrste sira

Testenine sa četri vrste sira - Galbani
Priprema

Uzmite tiganj i u njemu istopite polovinu svog komada putera, odnosno oko 50 grama.

Kada se ceo puter otopi, dodajte brašno i snažno mešajte.

Sada dodajte hladno mleko.

Ponovo promešajte svoj preparat, a zatim ga pustite da provri oko 5 ili 6 minuta.

Za to vreme uzmite svoju kesicu Gorgonzole D.O.P. Galbani ga zatim, na radnoj površini ili pomoću daske za sečenje, isecite na male komade.

Uradite isto sa mocarelom Galbani, ali je isecite na kriške, ponovite operaciju sa kozjim sirom.

Kada istekne vreme, skinite tiganj sa vatre i dodajte prethodno isečene komade gorgonzole Galbani.

Takođe dodajte mocarelu Galbani u svoju pripremu, kao i kozji sir.

Sve mešajte dok se sirevi potpuno ne istopi i dobro povežu sa ostalim sastojcima.

Kada je ovaj korak završen, uzmite veliki lonac i napunite ga vodom.

Dovedite tečnost do ključanja, a zatim uronite testeninu u nju, u skladu sa vremenom kuvanja koje je naznačeno na vrećici (čvrsta, al dente, topljenje).

Kada se testenina skuva po vašem ukusu, dobro je ocedite.

Zatim ih sipajte u posudu, posolite i pobiberite po želji.

Na kraju dodajte napravljeni sos od sira.

Sve pomešajte.nnVaša ukusna testenina sa sirom je gotova, sve što treba da uradite je da je probate!

Kulinarski trik

Ovaj recept za kuvanje možete napraviti sa testeninom po vašem izboru. Taljatele poput školjki, farfale i još mnogo toga!

Da biste poboljšali recept za testeninu sa sirom, ne oklevajte da je pospite parmezanom, naribanim Grujer sirom, bosiljkom, peršunom, belim lukom ili malo maslinovog ulja.

Za gurmanskiji recept koristite tečnu pavlaku umesto mleka.

Za pripremu sosa možete koristiti sireve po vašem izboru. Ne oklevajte da dodate malo rokfora da poboljšate ukus ili nagoveštaj kreme za još glatkiji rezultat.

Raklet sir takođe dobro funkcioniše kada se pravi ovaj sos. Dodajte komadić malo odležanog Comte sira da dodate slatkoću.

Da biste obojili jelo, možete dodati nekoliko komada paradajza, tikvice, nekoliko orašastih plodova, ali i nekoliko traka šunke.

Takođe možete izabrati da razbijete jaje u posudu za testeninu ili na svaki tanjir da biste ga učinili još značajnijim.

Uz malo pavlake i par komada tunjevine ili lososa, možete napraviti i ukusan sos koji će se odlično slagati uz pripremu testenine.

Uz jelo sa testeninom dodajte crveno meso kao što je svinjetina ili govedina.

Podelite ovaj recept The link has been copied.