Recept

Tiramisu sa keksom

Tiramisu sa keksom - Galbani
Priprema

Pripremite šolju kafe i ostavite da se ohladi.

U međuvremenu odvojite belanca od žumanaca.

U činiji žumanca žumanca sa dva šećera žustro umutite pjenjačom dok preparat ne pobeli.

Dodajte Galbani maskarpone i nastavite da mutite da dobijete homogenu kremu.

U drugoj činiji umutite belanca u čvrst sneg sa prstohvatom soli.

Lagano stavite Galbani maskarpone preparat.

Ovim kremom prekrijte dno nekoliko tegli, a zatim umočite spekule u crnu kafu pre nego što ih izmrvite na kremu.

Ponovo ih prekrijte slojem kreme i ponovite operaciju drugi put.

Ostavite 12 sati. Pre serviranja, pospite tiramisu kakao prahom uz pomoć male cediljke za čaj.

Dobra degustacija!

Varijante:

Tiramisu je dostupan prema vašim željama, ali i prema vašim ukusima. Zbog toga možete da zamenite spekulo sa keksima na kašiku, ladifingers ili čak komadima torte kako biste bili gurmanski.

Da biste pratili godišnja doba, u svoj desert dodajte komade voća kao što su crveno voće leti, kruške ili jabuke u jesen, kesteni zimi i klementine u proleće. Svojim gostima nudite osvežavajući tiramisu koji će oduševiti nepce i mladih i starih.

Koji god recept da izaberete, koraci se ne menjaju. Na kraju ćete naći superpoziciju sloja keksa umočenog u jaku kafu, kremu od maskarponea, komadića voća ili kulija (u zavisnosti od toga šta ste odlučili) i zaslađenog kakao praha da upotpunite prezentaciju.

Podelite ovaj recept The link has been copied.