Tiramisu sa keksom
Pripremite šolju kafe i ostavite da se ohladi.
U međuvremenu odvojite belanca od žumanaca.
U činiji žumanca žumanca sa dva šećera žustro umutite pjenjačom dok preparat ne pobeli.
Dodajte Galbani maskarpone i nastavite da mutite da dobijete homogenu kremu.
U drugoj činiji umutite belanca u čvrst sneg sa prstohvatom soli.
Lagano stavite Galbani maskarpone preparat.
Ovim kremom prekrijte dno nekoliko tegli, a zatim umočite spekule u crnu kafu pre nego što ih izmrvite na kremu.
Ponovo ih prekrijte slojem kreme i ponovite operaciju drugi put.
Ostavite 12 sati. Pre serviranja, pospite tiramisu kakao prahom uz pomoć male cediljke za čaj.
Dobra degustacija!
Varijante:
Tiramisu je dostupan prema vašim željama, ali i prema vašim ukusima. Zbog toga možete da zamenite spekulo sa keksima na kašiku, ladifingers ili čak komadima torte kako biste bili gurmanski.
Da biste pratili godišnja doba, u svoj desert dodajte komade voća kao što su crveno voće leti, kruške ili jabuke u jesen, kesteni zimi i klementine u proleće. Svojim gostima nudite osvežavajući tiramisu koji će oduševiti nepce i mladih i starih.
Koji god recept da izaberete, koraci se ne menjaju. Na kraju ćete naći superpoziciju sloja keksa umočenog u jaku kafu, kremu od maskarponea, komadića voća ili kulija (u zavisnosti od toga šta ste odlučili) i zaslađenog kakao praha da upotpunite prezentaciju.