Male verine sa kremom od rikote i kremom od maline

Izgnječite maline u pire ili ih izblendajte, dodajte šećer u prahu i zagrevajte u šerpi na laganoj vatri do ključanja i prestanite da kuvate. Procedite kroz fino sito ili sito da biste uklonili semenke i zadržali samo kulis.
Sipajte vodu i Cointreau u šerpu, dodajte mahunu vanile i dinstajte nekoliko trenutaka. Ostavite tečnost da se ohladi, a zatim uklonite mahunu vanile.
Stavite biskvit u šuplju posudu i natopite ga aromatizovanom vodom. Sipajte male količine, ravnomerno rasporedite.
Sastavite verine: stavite sloj biskvita, kašiku rikote i završite sa kašikom kulia od malina.
Neposredno pre nego što servirate svoje verine, ukrasite ih sa nekoliko svežih malina i suvo pečenim pinjolima u tiganju.
Kulis od maline po receptu veoma ljutog izdržaće nekoliko kapi limunovog soka dodanog tokom kuvanja, posebno ako je voće koje koristite veoma zrelo. Nemate biskvit pri ruci ili nemate vremena da ga pripremite? Zamenite ga keksima na kašiku, ladifingers, roze keksima iz Reimsa…
Nemojte se ustručavati da koristite smrznute maline ili da napravite couli od mešanog crvenog voća ili manga koji će odlično funkcionisati sa ovim receptom. Za vaše recepte za kulis, varirajte voće koje se koristi u zavisnosti od sezone: breskve, trešnje ili kajsije prave ukusan kuli! Nemojte se ustručavati da pripremite veliku količinu da biste napravili malu rezervu koju ćete dragoceno čuvati u zamrzivaču. Ovako konzervisan kuli može da se uživa uz sve vaše čokoladne torte, ali i kao gurmanski dodatak sladoledu, sorbetu, piti od jabuka… Nakon što mu date želizovanu teksturu zagrevanjem želatinom ili agar-agarom, on će pravite čuda na voćnom musu ili bavarskom kao glazuru u ogledalu.