Recept

Male letnje balote sa mocarelom

Male letnje balote sa mocarelom - Galbani
Priprema

Uzmite vlasac i pažljivo ga operite kako ne biste slomili stabljike.

Uzmite dinju, a zatim je prepolovite tako da možete ukloniti semenke koje su u sredini. Najlakši način za obavljanje ove operacije je da malom kašikom ostružete srce dinje. Ipak, ostružite samo ono što je potrebno, deo gde se nalaze semenke je veoma blizu srcu dinje, njenom najukusnijem delu

Isecite dinju na 12 tankih kriški (u stvari možete iseći bilo koji broj kriški koji želite u zavisnosti od broja ljudi za vašim stolom).

Koristeći nož, ogulite svaku od prethodno isečenih kriški.

Uzmite Mocarela Galbani i isecite isti broj kriški od nje kao što ste uradili od kriški dinje. Zatim prerežite svaku krišku na pola.

Sastavite svoj paket:

Postavite stabljiku vlasca u sredinu tanjira.

Stavite dva komada mocarele na vrh.

Pokrijte sve parčetom sirove šunke i dodajte svoju krišku dinje na vrh.

Zatvorite svežanj na isti način kao na gornjoj slici, vodeći računa da rukujete vlascem što je moguće nežnije kako ga ne biste slomili.

Lagano začinite sa malo soli i bibera po ukusu.

Podelite ovaj recept The link has been copied.