Pica sa orasima,slaninom i maskarponea
Zagrejte rernu na 220°C.
U zavisnosti od prezentacije, razvucite testo za picu ili ga razvucite.
Koru stavite na nauljen ili pobrašnjen pleh.
Posolite i dodajte prstohvat bibera u pulpu paradajza pre nego što je namažete na testo za picu.
Isecite mocarelu na kriške i rasporedite ih preko pulpe paradajza.
Dodajte Mascarpone Galbani na male gomile i pokapajte maslinovim uljem.
Pecite picu deset minuta. Pazite na vreme kuvanja: ivice treba da budu zlatno smeđe.
Odmah nakon što ga izvadite iz rerne, prelijte maskarpone picu sa komadićima kriški i zrnom oraha.
Možete staviti mrlju na picu malo pre kraja kuvanja da bude topla i dodati crne ili zelene masline bez koštica, neposredno pre degustacije da zagolicate nepce!
Umesto pulpe od paradajza, naravno možete koristiti domaći ili kupljeni kuvani paradajz sos.Dodajte malo povrća poput tankih kolutova slatkog luka, crvenog luka ili patlidžana.
Možete staviti mrlju na picu malo pre kraja kuvanja da bude topla i dodati crne ili zelene masline bez koštica.
Ako volite začinjene ukuse, dodajte malo čili maslinovog ulja neposredno pre serviranja da biste mazili svoje nepce!
Umesto pulpe od paradajza, naravno možete koristiti domaći ili kupljeni kuvani paradajz sos.
Dodajte malo povrća poput tankih kolutova slatkog luka, crvenog luka ili patlidžana
Varijante:
Pojačajte ukus svoje pice sa maskarponeom dodavanjem više ili manje voćnog rendanog parmezana na fil na kraju kuvanja ili gorgonzole Galbani.
Ako nemate mrlju, zamenite je drugom vrstom sirove šunke ili kriškama kuvane šunke. A ako ne volite slanine na bazi svinjskog mesa, ovaj recept za picu sa maskarponeom takođe odlično funkcioniše sa pilećom šunkom.