Pica Tricolore

Evo originalnog i ukusnog recepta za picu, picu Tricolore, čija je prezentacija preliva inspirisana bojama italijanske zastave. Priprema se jednostavno i lako, a kuvanje se vrši u rerni.
Izaberite nekoliko lepih listova rukole kao ukras. Operite ih i stavite na tanjir da se osuše.
Uzmi čeri paradajz. Stavite ih u cedilo. Operite ih, ogulite i isecite na četvrtine. Začinite ih u činiji za salatu maslinovim uljem, balzamiko sirćetom, solju i mlevenim biberom.
Stavite mocarelu na dasku za sečenje i isecite je nožem na vrlo tanke kriške. Sipajte komade na tanjir.
Uzmite šolju i sipajte u nju malo mlake vode. Dodajte pivski kvasac i šećer i mešajte dok se dva proizvoda potpuno ne rastvore.
Uzmite drugu šolju, pomešajte toplu vodu i so. Mešajte smešu dok se sol ne rastvori.
Odmotajte vreću brašna na radnoj površini. Formirajte gomilu klasičnog oblika bunara i napravite rupu u centru gomile. Ispraznite sadržaj dve prethodne šolje uzastopno.
Dodajte malo ulja i snažno zamesite testo. Po potrebi dodajte vodu i brašno, dok se ne dobije glatko i elastično testo. Formirajte loptu od testa
. Uzmite činiju, dobro obrišite dno krpom, da uklonite sve tragove vlage. Dno činije premažite brašnom i u njega stavite lopticu testa.
Umotajte posudu kuhinjskom krpom i ostavite testo da odstoji najmanje sat vremena, dok se zapremina testa ne udvostruči.
Zagrejte rernu na 250°C.
Uzmite loptu testa i stavite je na dasku za sečenje. Sada ga podelite na 4 jednaka dela. Svaki deo rasporedite po radnoj površini i formirajte 4 diska različite debljine, u zavisnosti od ukusa.
Sir ravnomerno rasporedite na dno pice i pecite picu na 250° 10 minuta.
Zatim izvadite picu iz rerne i stavite mali marinirani paradajz kao ukras.
Ponovo pecite picu 5 minuta i izvadite je iz rerne. Upotpunite ukras sa rukolom, prilikom serviranja.
Po želji možete dodati piletinu u svoj fil.