Recept

Pica Tricolore

Pica Tricolore - Galbani
Priprema

Evo originalnog i ukusnog recepta za picu, picu Tricolore, čija je prezentacija preliva inspirisana bojama italijanske zastave. Priprema se jednostavno i lako, a kuvanje se vrši u rerni.

Izaberite nekoliko lepih listova rukole kao ukras. Operite ih i stavite na tanjir da se osuše.

Uzmi čeri paradajz. Stavite ih u cedilo. Operite ih, ogulite i isecite na četvrtine. Začinite ih u činiji za salatu maslinovim uljem, balzamiko sirćetom, solju i mlevenim biberom.

Stavite mocarelu na dasku za sečenje i isecite je nožem na vrlo tanke kriške. Sipajte komade na tanjir.

Uzmite šolju i sipajte u nju malo mlake vode. Dodajte pivski kvasac i šećer i mešajte dok se dva proizvoda potpuno ne rastvore.

Uzmite drugu šolju, pomešajte toplu vodu i so. Mešajte smešu dok se sol ne rastvori.

Odmotajte vreću brašna na radnoj površini. Formirajte gomilu klasičnog oblika bunara i napravite rupu u centru gomile. Ispraznite sadržaj dve prethodne šolje uzastopno.

Dodajte malo ulja i snažno zamesite testo. Po potrebi dodajte vodu i brašno, dok se ne dobije glatko i elastično testo. Formirajte loptu od testa

. Uzmite činiju, dobro obrišite dno krpom, da uklonite sve tragove vlage. Dno činije premažite brašnom i u njega stavite lopticu testa.

Umotajte posudu kuhinjskom krpom i ostavite testo da odstoji najmanje sat vremena, dok se zapremina testa ne udvostruči.

Zagrejte rernu na 250°C.

Uzmite loptu testa i stavite je na dasku za sečenje. Sada ga podelite na 4 jednaka dela. Svaki deo rasporedite po radnoj površini i formirajte 4 diska različite debljine, u zavisnosti od ukusa.

Sir ravnomerno rasporedite na dno pice i pecite picu na 250° 10 minuta.

Zatim izvadite picu iz rerne i stavite mali marinirani paradajz kao ukras.

Ponovo pecite picu 5 minuta i izvadite je iz rerne. Upotpunite ukras sa rukolom, prilikom serviranja.

Kulinarski trik

Po želji možete dodati piletinu u svoj fil.

Podelite ovaj recept The link has been copied.