Pivski rižoto

Da napravite rižoto od piva, sitno iseckajte crni luk, a zatim istopite puter u šerpi i u njemu pržite seckani crni luk najmanje 10 minuta.
Isecite šunku na male komade i dodajte je luku; ostavite da se dobro macerira nekoliko minuta, a zatim izvadite malo šunke iz tiganja i ostavite sa strane (koristiće se za završni ukras jela).
Dodajte pirinač i tost dok ne postanu providni; zatim navlažite tamnim pivom, malo po malo sipajući (sačekajte da se upije pre nego što dodate još).
Kada se pivo potpuno upije, dodajte čorbu od povrća, i tako nastavite dok se rižoto dobro ne skuva.
Na kraju kuvanja dodajte Ricotta Galbani i dobro promešajte, dok ne dobijete kremastu konzistenciju. Sklonite sa vatre i dodajte peršun, dobro promešajte.
Pivski rižoto poslužite tako što ćete dodati šunku koju ste prethodno odložili na tanjire i poslužite vruć.