Pečene rolnice od patlidžana

Tražite recepte za patlidžane koje se lako prave, ali ukusne? Ovaj jednostavan recept za pečene patlidžane sigurno će se svideti. Njegova priprema ne traje mnogo vremena. Jednostavan i brz recept za pripremu kod kuće, savršen ako tražite ideje za vegetarijanski meni.
Da biste napravili recept za patlidžane pečene u rerni, operite patlidžane u čistoj vodi pre nego što ih isečete na tanke kriške po dužini. Po mogućstvu birajte velike patlidžane, tako ćete dobiti veći komad, bolji od malih patlidžana.
Pržite ih jednu po jednu u nelepljivom tiganju sa malo maslinovog ulja, ocedite i osušite papirnim ubrusom. So.
Pripremite začin: čeri paradajz operite, prepolovite i dinstajte desetak minuta na srednjoj vatri sa jednom ili dve kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja, nekoliko listova bosiljka, čena belog luka, nekoliko grančica timijana, so. Ne zaboravite na okret mlina za biber da usavršite celu stvar.
Pripremite nadev. U posudi pomešajte Galbani rikotu sa mocarelom isečenom na kockice, prezlom, 50 gr Grana Padano D.O.P Galbani, muškatnim oraščićem. Posolite i pobiberite. Možete koristiti fleur de sel ako želite. Imajte na umu da možete izabrati i drugi sir. Za nadev se može koristiti Fourme d’Ambert, beli sir ili kozji sir.
Na svaku krišku patlidžana stavite po kašičicu nadeva i urolajte krišku da dobijete rolat.
U nauljenu posudu za rernu sa malo ekstra devičanskog maslinovog ulja stavite rolnice jednu do druge i sipajte paradajz.
Pospite Grana Padano D.O.P Galbani i stavite u rernu na 180° oko 20 minuta.
Ovaj način pripreme patlidžana u rerni može se odbiti u nekoliko varijanti. Kavijar od patlidžana je savršen uz jela od teletine ili ribe. Ovaj kavijar od patlidžana možete namazati i na kriške hleba i poslužiti ih kao aperitiv.
Da biste napravili ovaj domaći kavijar, skuvajte patlidžan u rerni, a zatim sakupite meso. Posolite i dodajte limunov sok i ostavite kavijare da se ohlade najmanje dva sata pre serviranja. Za aromatiziranje i dekoraciju ove poslastice koristite nekoliko listova peršuna ili korijandera.