Recept

Tiramisu

Tiramisu - Galbani
Priprema

Romantična večera, zamena od klasičnog čokoladnog musa, učinite da vaše jule otkriju pravi tiramisu.

Razbijte jaja tako što ćete odvojiti belanca od žumanca. Žumanca snažno umutite sa šećerom u prahu.

Dodajte malo ruma ili amaretto u Mascarpone Galbani. Uključite svoju maskarpone kremu u žumanca, kada je dobro uklopljena, ostavite smesu sa strane.

Dodajte nekoliko kapi limuna pre nego što umutite belanca.

Na dno posude stavite kolačiće natopljene kafom, da biste začinili tiramisu, u kafu dodajte malo amareta.

Kekse premazati kremom Mascarpone Galbani. Dodajte keks, pa kremu.

Poslednji sloj će biti maskarpone.

Pokrijte tiramisu i stavite ga u frižider na najmanje 4 sata.

Za prezentaciju ćete poslednji sloj prekriti gorkom čokoladom u prahu.

Kulinarski trik

Tiramisu je idealan desert za romantični obrok.

Za romantičnu večeru favorizujte prezentaciju sa pojedinačnim porcijama.

Varijante:

Kako biste u svoju romantičnu večeru uneli notu strasti, napravite verziju sa marakujom i ananasom, da biste naglasili afrodizijačku stranu, ne ustručavajte se da svom voću dodate malo đumbira.

Za kolače birajte spekulo, ovaj desert će biti idealan da završite sa stilom večeru za Dan zaljubljenih. Zimi, pomislite na tiramisu od jabuke, da biste im dali više ukusa, karamelizujte ih i flambirajte armanjakom; oduševićete nepce vašeg Valentina.

Ako tražite ideju za originalno jelo ili predjelo, razmislite o tiramisuu od krompira i pilećih prsa. Kolačiće ćete zameniti kuvanim krompirom, posolite maskarpone, a ubacićete kari. Naravno, kuvaćete piletinu.

U slanoj verziji, umesto klasične mocarele od paradajza, razmislite o tiramisuu od avokada i kozica. Dodajte malo limunovog soka u avokado da biste sačuvali njegovu lepu boju.

Uz slanu stranu, imate i vegetarijanski slani tiramisu. Skuvaćete tikvice koje ćete začiniti kremom Mascarpone Galbani, dodaćete kozji sir. Tikvice možete zameniti patlidžanom, ali ih prvo ocedite.

Podelite ovaj recept The link has been copied.