Knedle od hleba i sira

Isprobajte ovaj italijanski recept za knedle od hleba i sira, koji se obično nazivaju canederli, takođe poznat kao knodel. Reč je o preparatu koji je sličan knedle koji se može poslužiti kao prilog uz jelo u sosu, mesu i salatama… Reč je o pripremi za koju ne treba mnogo vremena jer je veoma jednostavan recept.
Stari hleb isecite na male kockice i stavite u činiju za salatu. Omekšajte ga sa prvom čašom mleka. Poželjno je da se odlučite za beli hleb. Dobro ga izgnječite viljuškom i dodajte u prethodno umućena jaja. Malo posolite i pobiberite. Sve pomešajte, pokrijte i ostavite da odstoji dok hleb ne bude vlažan i omekšan bez lomljenja.
Luk oljuštite i iseckajte na komadiće, a zatim ih propržite u tiganju, dodajući maslinovo ulje i puter. Ostavi da se ohladi.
Sipajte drugu čašu mleka u šerpu sa Mocarela Cucina Galbani i Gorgonzola D.O.P. Galbani isecite na kockice i istopite na srednjoj vatri. Tako dobijen preparat dodajte u hleb pomešan sa jajima. Takođe dodajte luk i zrno pa dodajte malo rendanog muškatnog oraščića. Testo ne bi trebalo da bude previše mekano: ako je potrebno, dodajte brašno. Lagano posolite.
Zatim formirajte loptice veličine šljive i kuvajte ih petnaestak minuta u lagano posoljenoj ključaloj vodi. Ocedite ih paukom, pa poređajte na tanjir i poslužite sa otopljenim puterom i rendanim parmiđano ređano D.O.P Galbanijem. Možete dodati i žalfiju.
Da bi kanederli bili još ukusniji, umesto slane vode pripremite mesni bujon za kuvanje.