Recept

Brioš punjen maskarponeom i višnjama

Brioš punjen maskarponeom i višnjama - Galbani
Priprema

Sa svojom zlatnom pletenicom, bucmastom korom i izdašnom mrvicom, nemoguće je ne pomisliti na nju za doručak. Bez obzira da li volite običan ili uz pratnju, brioš punjen maskarponeom i višnjama je gurmanski dodir koji će očarati vaše deserte.

U šerpi stavite mleko da provri nekoliko minuta. Sklonite sa ringle, dodajte pasulj vanile isečen po dužini i ostavite da se aroma utopi u mleku 15 minuta.

U posebnoj posudi pomešajte žumanca sa šećerom i brašnom. Kada smesa postane homogena, nežno ubacite ovaj preparat u šerpu u kojoj se nalazi mešavina mleka i vanile.

Ponovo počnite sa kuvanjem u šerpi i nastavite lagano mešati kremu na laganoj vatri dok ne proključa. Možete prestati sa mešanjem kada se krema malo zgusne.

Ostavite kremu na stranu da se ohladi nekoliko minuta.

U malom tanjiru razmutite mascarpone Galbani sir viljuškom kako biste ga učinili savitljivijim. Kada tekstura konačno omekša, dodajte ohlađeni krem sir i ponovo promešajte.

U ovoj fazi recepta uzmite dve različite činije u kojima ćete razdvojiti kremu na dva dela. Prva posuda treba da sadrži trećinu kreme. Ostatak kreme treba da bude u drugoj posudi.

U prvu posudu dodajte dve kašičice gorkog kakao praha i lagano promešajte. Ovaj kakao krem kasnije ćemo koristiti za preliv našeg punjenog brioša.

Isecite kriške nanterskog brioša u obliku kruga.

Na tanjir za desert stavite parče Brioche de Nanterre i komponujte svoj mini tiramisu na sledeći način: Naizmenično sa parče brioša, slojem maskarpone kreme, višnje u sirupu pa još jednog sloja brioša i kreme.

Koristeći nazubljenu kesu za pecivo, sipajte poslednji sloj kakao kreme, formirajući mala gnezda.

Da biste mini-tiramisuu doneli gurmanski i estetski štih, pospite svoj desert komadićima tamne čokolade, a zatim ukrasite sa nekoliko malih čokoladnih jaja. Možete uživati!

Kulinarski trik

Brioš punjen maskarponeom i višnjama je originalan recept za doručak ili za užinu gostima.

Ne ustručavajte se da ga propratite kuglicom sladoleda od vanile da biste naglasili ukus.

Nemate nanter brioš da napravite svoj recept? Možete ga savršeno zameniti pojednostavljenom verzijom zasnovanom na sendvič hlebu.

Podelite ovaj recept The link has been copied.