Recept

Vegetarijanske lazanje sa artičokama, šparogama i tikvicama

Vegetarijanske lazanje sa artičokama, šparogama i tikvicama - Galbani
Priprema

Stavite ove jednostavne i brze vegetarijanske lazanje na svoj meni!

Prvo skuvajte tikvice, špargle i artičoke. Ne zaboravite da uklonite čvrste spoljne listove sa ovih. Kada je povrće dobro oprano, isecite ga na trakice i propržite oko 10 minuta u tiganju sa maslinovim uljem, lukom i peršunom. 

Zatim pripremite bešamel sos tako što ćete na laganoj vatri istopiti puter u drugom tiganju, pa dodati brašno i mleko uz mešanje. Mešajte dok se bešamel ne zgusne. Ne zaboravite da začinite solju i biberom po ukusu.

Zagrejte rernu na 180°C

Uzmite šerpu i skuvajte slojeve listova za lazanje u ključaloj vodi sa malo maslinovog ulja da se ne zalepe (ne morate to da radite ako uzmete gotovu testeninu).

Stavite gratiniranu posudu na radnu površinu. Počnite tako što sipate 1/3 pripremljenog bešamel sosa, zatim prekrijte slojem listova za lazanje, a zatim stavite na polovinu povrća i polovinu mocarele kucine prethodno isečene na kriške ili kockice.

Sve pospite parmezanom Gran Gusto Galbani i sipajte malo bujona. Stavite još jedan sloj testa i ostale sastojke istim redosledom, a završite sa ostatkom bešamela i parmezana.

Kada se vaša rerna zagreje na odgovarajuću temperaturu, stavite jelo u rernu na 20 minuta, a zatim uživajte u vrućem bez odlaganja.

Kulinarski trik

Kada zapečete povrće, ne oklevajte da ga začinite dodavanjem provansalskog bilja, 2 ceđena čena belog luka i narezane šargarepe ili 2 kašike pesta.

A umesto tikvica, možete staviti patlidžan.

Moguće je pripremiti ove lazanje od povrća tako što ćete artičoke, špargle i tikvice zameniti ratatouilleom. Da biste to uradili, na maslinovom ulju prodinstajte 1 glavicu luka, 2 čena belog luka, 1 crvenu papriku, 1 zelenu papriku, 1 veliki patlidžan (ili 2 srednja), 2 tikvice i 4 paradajza.

Začinite prstohvatom soli, provansalskim začinskim biljem i biberom.

Zamenite bešamel sosom od paradajza.

Za domaći paradajz sos ništa ne može biti jednostavnije. Prokuvajte paradajz nekoliko sekundi, ogulite ih i izblendajte. Na kraju, samo morate da rasporedite različite slojeve prema originalnom receptu.

Takođe možete namazati tanak sloj kreme za gurmanskiji i kremastiji recept. Kada budete spremni za serviranje, ukrasite sa nekoliko listića bosiljka.

Podelite ovaj recept The link has been copied.