Recept

Ligurske lazanje

Ligurske lazanje - Galbani
Priprema

Testo razvucite u tanak pleh i isecite na pravougaonike veličine 5 do 6 cm.

Skuvajte ih nekoliko minuta u ključaloj slanoj vodi, pa potopite u hladnu vodu, ocedite i stavite da se osuše na krpu ili papirni ubrus.

Pripremite pesto: bosiljak operite, osušite, pomešajte sa pinjolima, solju, izgnječenim belim lukom i uljem.

Dodajte Grana Padano D.O.P Galbani na kraju. Pasulj oljuštite, operite, izlomite na komadiće i kuvajte 3 do 4 minuta u ključaloj slanoj vodi, pa ocedite i ostavite sa strane.

Ogulite krompir i postupite kao sa pasuljem.

Pomešajte pesto sa bešamelom, malo rasporedite na traku peciva, premažite preko pasulja i krompira i pospite mocarelom Cucina Galbani upravo izvađenom iz zamrzivača (vreme provedeno 20 minuta) i narendanom rendom sa širokim otvorom.

Zarolajte lazanje i stavite u posudu namazanu puterom. Nastavite dok ne završite sa svim sastojcima.

Između lazanja sipajte bešamel, prekrijte ih rendanom mozarellom Cucina Galbani i pecite na 200° do zlatne boje.

Podelite ovaj recept The link has been copied.