Ligurske lazanje
Testo razvucite u tanak pleh i isecite na pravougaonike veličine 5 do 6 cm.
Skuvajte ih nekoliko minuta u ključaloj slanoj vodi, pa potopite u hladnu vodu, ocedite i stavite da se osuše na krpu ili papirni ubrus.
Pripremite pesto: bosiljak operite, osušite, pomešajte sa pinjolima, solju, izgnječenim belim lukom i uljem.
Dodajte Grana Padano D.O.P Galbani na kraju. Pasulj oljuštite, operite, izlomite na komadiće i kuvajte 3 do 4 minuta u ključaloj slanoj vodi, pa ocedite i ostavite sa strane.
Ogulite krompir i postupite kao sa pasuljem.
Pomešajte pesto sa bešamelom, malo rasporedite na traku peciva, premažite preko pasulja i krompira i pospite mocarelom Cucina Galbani upravo izvađenom iz zamrzivača (vreme provedeno 20 minuta) i narendanom rendom sa širokim otvorom.
Zarolajte lazanje i stavite u posudu namazanu puterom. Nastavite dok ne završite sa svim sastojcima.
Između lazanja sipajte bešamel, prekrijte ih rendanom mozarellom Cucina Galbani i pecite na 200° do zlatne boje.