Pravi špageti Bolonjeze
Očistite i iseckajte luk.
Pržite ih na jakoj vatri u nelepljivom tiganju ili tiganju sa malo ekstra devičanskog maslinovog ulja dok blago ne porumene.
Dodajte mleveno meso (juneće mleveno ili kobasicu), posolite i pobiberite i kuvajte na jakoj vatri oko 5 minuta.
Zatim dodajte pelat i dinstajte na tihoj vatri oko 35 minuta uz mešanje. Takođe možete napraviti svoj domaći paradajz sos i dodati bosiljak za dodatni ukus!
U međuvremenu, u šerpi zagrejte veliku količinu slane vode sa malo ulja dok ne provri.
Potopite špagete u ovu ključalu vodu na prosečno vreme navedeno na pakovanju.
Kada su špageti skuvani, ocedite ih i bez čekanja poređajte u tanjire za supu.
Testeninu prelijte bolonjez sosom i pospite rendanim parmezanom. Za stolom!
Za vrhunsko bolonjez testo, izaberite kvalitetnu govedinu ili mešavinu mlevene govedine i šunke. Kocka je dobar način da kuvate više ukusa.
U sosu možete dodati i kašiku paradajz paste, ali i različite začinske biljke poput origana, majčine dušice, peršuna, lovorovog lista, bosiljka ili kajenskog bibera.
Ne zaboravite da dodate jedan ili dva čena belog luka u sos od paradajza i komad šećera kako biste sprečili da bude previše kiseo. Pre kuvanja sos možete pomešati sa malo crnog vina (pola čaše) kako biste dodatno obogatili ukus ovog sosa.
Neki takođe cene prisustvo šargarepe (izbegavajte one iz konzerve) i stabljike celera koje treba dodati pre prvog koraka.