Recept

Šumska testenina sa šampinjonima, rikotom i majčinom dušicom

Šumska testenina sa šampinjonima, rikotom i majčinom dušicom - Galbani
Priprema

Uzmite šerpu, napunite je vodom, malo posolite i stavite na gas na srednju ili jaku vatru da tečnost proključa. Kada voda proključa, sipajte testeninu i pustite da se kuva, u skladu sa vremenom kuvanja koje je navedeno na pakovanju (čvrsto, al dente ili topljenje).

Dok se testenina kuva, opremite se činijom i sipajte Ricotta Galbani. Mutite dok ne dobijete glatku smesu. Zatim dodajte sos od vrganja i timijan i ponovo promešajte.

Začinite sos solju, biberom i začinima po želji.

Sipajte smešu u šerpu i ostavite da se lagano zagreva na laganoj vatri, pazeći da povremeno mešate.

Kada se testenina skuva, dobro je ocedite i sipajte u posudu za serviranje. Dodajte svoju prethodno pripremljenu mešavinu koja sadrži sos od vrganja čim se skuva.

Pomešajte sve zajedno poslednji put da se sos ravnomerno rasporedi po posudi za testeninu i poslužite.

Ovaj recept za testeninu sa vrganjima može se predstaviti u obliku gratena. Da biste to uradili, kada završite sa kuvanjem vašeg jela, jednostavno ga stavite u posudu za gratiniranje, prekrijte sve parmezanom, naribanim Grujer sirom ili sirom po vašem izboru i pecite svoj preparat nekoliko minuta dok ne omekša. Dobijajući zlatni rezultat .nnMožete da ubacite različite sastojke u svoj Ricotta Galbani sos. Na primer, ne oklevajte da dodate nekoliko čena belog luka, nekoliko komada luka ili ljutike i zašto ne i malo peršuna.

Ako vam sos od vrganja ne odgovara, ovaj recept možete, naravno, napraviti sa klasičnijim paradajz sosom kao prilog uz komadiće slanine.

Kulinarski trik

Ovaj recept se može napraviti sa svim vrstama testenina. Ne oklevajte da ih menjate i koristite, na primer, špagete, farfale, taljatele, itd. Možete dodati malo sveže pavlake u svoj Ricotta Galbani sos da bi bio još kremastiji. Moguće je dodati i malo maslinovog ulja da malo poboljša ukus.

Ovaj recept pominje upotrebu sosa od vrganja. Međutim, možete odabrati sos od pečuraka po vašem izboru. Sosovi od tartufa ili smrčka se posebno uklapaju u razna jela od testenina.

Podelite ovaj recept The link has been copied.