Recept

Kremasta pasta od rikote sa dimljenim lososom i vlascem

Kremasta pasta od rikote sa dimljenim lososom i vlascem - Galbani
Priprema

Da biste vrlo brzo napravili ovaj jednostavan recept za testeninu od lososa, počnite sa pripremom pene od sira.

Umutiti Ricotta Galbani, pa dodati sitno seckani vlasac. Ne zaboravite da lagano začinite sos: pobiberite po ukusu i dobro promešajte.

Drugi korak je priprema ribe. Dimljeni losos isecite na tanke trakice i umešajte u sos od rikote. Da biste dobili veoma kremastu teksturu, ne oklevajte da sipate svežu pavlaku da se sos zgusne. S druge strane, ako je sos već gust, umesto sveže pavlake koristite mleko.

Zatim ovaj preparat prebacite u tiganj i zagrevajte na laganoj vatri nekoliko minuta. Pustite da se sos stegne uz stalno mešanje, pa sipajte kašičicu maslinovog ulja. Pobiberite i posolite po potrebi pre skidanja preparata sa vatre.

Pošto je ovo recept za testeninu od dimljenog lososa, takođe morate da vodite računa o ovom glavnom sastojku. U šerpi prokuvajte veliku količinu slane vode.

Kada voda provri, dodajte dve kašike ulja pre nego što ubacite testeninu. Bilo da odaberete špagete ili taljatele, kuvajte al dente, poštujući vreme naznačeno na pakovanju.

Kada je testenina kuvana, dobro je ocedite.

Pomešajte testeninu sa kremastim sosom napravljenim od rikote i kriški dimljenog lososa. Dajte više ukusa svojoj pripremi dodavanjem malo belog luka i rendanog sira.

Rasporedite testeninu na tanjir i ukrasite svoj tanjir sirom i začinskim biljem kao što su kopar ili bosiljak da biste dodatno začinili testeninu.

Evo izvodljivog recepta sa taljatelama, špagetima i makaronima. U ukusnoj mešavini sira i začinskog bilja, riba pojačava sve i daje kremasti sos koji prati testeninu po vašem izboru.

Govoreći o siru, znajte da drugačijim korišćenjem rikote možete napraviti druge recepte za taljatele koristeći iste sastojke. Nakon kuvanja testenine, morate pržiti slaninu u tiganju na laganoj vatri.

Za vegetarijanski recept koristite rastopljeni puter ili maslinovo ulje. Dodajte umućen sir i sipajte malo tečne pavlake da se sos razblaži. Zatim dodajte 2 žumanca odjednom uz snažno mućenje da se ne kuvaju. Upravo ste pripremili ukusnu karbonaru koja će biti odličan prilog uz vaše taljatele.

Kulinarski trik

U nedostatku lososa, odlučite se za oljuštene kozice koje su prethodno pržene sa lukom. Pošto je u pitanju jelo oplemenjeno školjkama, ne zaboravite da ga poklonite kriškama limuna.

Da biste upotpunili zadovoljstvo, možete da napravite sos od paradajza uz taljatele od dimljenog lososa. Da biste to uradili, rastopite malo putera u šerpi i u njemu propržite sitno seckani luk.

Zatim dodajte paradajz isečen na sitno i kuvajte na laganoj vatri nekoliko minuta. Da biste dobili veoma crven sos, dodajte kašičicu paradajz pirea. Začinite preparat sa malo iseckane trave koju stavite u posudu. Začinite da dobijete delikatno slan sos, a zatim sklonite sa vatre. Zatim u smesu dodati dva umućena jaja i izmešati.

Toplota će biti dovoljna da se sos dobro veže. Sve što treba da uradite je da ga prelijete preko kuvanih taljatela. Za losos, zapržite slaninu u tiganju i propržite je u svežem pavlaku ili drugoj masnoći dobijenoj pre nego što je ubacite u testeninu. Upravo ste napravili odličan recept za testeninu od lososa, dobrog ukusa!

Podelite ovaj recept The link has been copied.