Penne Lisce à la Sorrentine

Veoma zreli paradajz uronite u ključalu vodu na nekoliko sekundi, a zatim ih stavite pod hladnu vodu i ogulite ih, očistite od semena i sitno iseckajte.
U tiganju zagrejte ulje i propržite seckane čen belog luka.
Dodajte paradajz, posolite i pobiberite pa sve začinite prstohvatom origana i nekoliko listića bosiljka.
Kuvajte na jakoj vatri oko četvrt sata i za to vreme kuvajte testeninu.
Narežite Mocarela Cucina Galbani na tanke kriške.
Ocedite testeninu (koja treba da bude al dente) i sipajte je u lagano nauljenu posudu za gratiniranje.
Prelijte ih kriškama mocarele, zatim paradajz sosom i pospite Parmigiano Reggiano D.O.P Galbani.
Pecite na 200°C oko 10 minuta, dok se mocarela potpuno ne otopi i pomeša sa paradajz sosom da se dobije gust i mirisan sos.
Poslužite toplo.