Pizza sa mocarelom, paradajzom i biberom

Počnite tako što ćete zagrejati rernu na 220°C (termostat 7 ili 8). Rerna će morati da bude veoma zagrejana da bi se pica pekla ravnomerno i brzo.
Testo za picu odmotajte na pleh sa papirom za pečenje i isecite ga na osam jednakih delova. Moraće da se napravi zarez u sredini pice da bi se kasnije mogle podići centralne tačke.
Ravnomerno rasporedite sos od paradajza preko pice. Pazite da ne stavite previše paradajza na sredinu pice, kao i na ivicu.
Da biste doneli više ukusa i mekoće, pripremite sopstveni domaći sos i testo za picu. Za testo pomešati 250 grama belog brašna, 10 grama kvasca rastvorenog u malo tople vode i prstohvat soli. Sve mesite dodavanjem vode dok ne dobijete lepu lopticu od homogenog testa i ostavite da odstoji najmanje dva sata.
Picu isečenu na kockice pospite kriškama ili kockicama Mocarele Galbani.
Čeri paradajz isecite na pola i kisele paprike na tanke trakice i ravnomerno ih rasporedite po celoj pici. Na vrh stavite nekoliko listova svežeg bosiljka.
Vrhovima prstiju preklopite spoljne zareze licem u lice da biste formirali krakove zvezde. Zatim zgrabite centralna udubljenja i podignite tačke prema spoljašnjoj strani pice.
Sipajte malo maslinovog ulja i pecite picu oko 15 minuta. Kada je testo lepo obojeno, izvadite picu iz rerne i uživajte dok je još vruća. Zahvaljujući ovom receptu, ponovo posetite odličan italijanski klasik i iznenadite svoje goste ukusnom i originalnom picom od paradajza i mocarele.
Ovu zvezdanu picu možete poslužiti sa malo salate od rukola.