Recept

Pizza sa mocarelom, paradajzom i biberom

Pizza sa mocarelom, paradajzom i biberom - Galbani
Priprema

Počnite tako što ćete zagrejati rernu na 220°C (termostat 7 ili 8). Rerna će morati da bude veoma zagrejana da bi se pica pekla ravnomerno i brzo.

Testo za picu odmotajte na pleh sa papirom za pečenje i isecite ga na osam jednakih delova. Moraće da se napravi zarez u sredini pice da bi se kasnije mogle podići centralne tačke.

Ravnomerno rasporedite sos od paradajza preko pice. Pazite da ne stavite previše paradajza na sredinu pice, kao i na ivicu.

Kulinarski trik

Da biste doneli više ukusa i mekoće, pripremite sopstveni domaći sos i testo za picu. Za testo pomešati 250 grama belog brašna, 10 grama kvasca rastvorenog u malo tople vode i prstohvat soli. Sve mesite dodavanjem vode dok ne dobijete lepu lopticu od homogenog testa i ostavite da odstoji najmanje dva sata.

Picu isečenu na kockice pospite kriškama ili kockicama Mocarele Galbani.

Čeri paradajz isecite na pola i kisele paprike na tanke trakice i ravnomerno ih rasporedite po celoj pici. Na vrh stavite nekoliko listova svežeg bosiljka.

Vrhovima prstiju preklopite spoljne zareze licem u lice da biste formirali krakove zvezde. Zatim zgrabite centralna udubljenja i podignite tačke prema spoljašnjoj strani pice.

Sipajte malo maslinovog ulja i pecite picu oko 15 minuta. Kada je testo lepo obojeno, izvadite picu iz rerne i uživajte dok je još vruća. Zahvaljujući ovom receptu, ponovo posetite odličan italijanski klasik i iznenadite svoje goste ukusnom i originalnom picom od paradajza i mocarele.

Kulinarski trik

Ovu zvezdanu picu možete poslužiti sa malo salate od rukola.

Podelite ovaj recept The link has been copied.