Kiš sa čeri paradajzom i rikotom
Prvo morate da kuvate Galbani rikotu sa jajima.
Dodajte svežu pavlaku i Parmigiano Reggiano D.O.P Galbani.
Radite ovu mešavinu dok ne dobijete veoma kremastu teksturu.
Zatim dodajte so, biber i malo muskatnog oraščića.
Sir naribajte krupnim rendenjem.
Nastavite da radite mešavinu dodavanjem rendanog sira.
U kalup poređajte rolat od prhkog testa koji možete sami da pripremite.
Koristeći viljušku, izbockajte dno kiša
Potom sipajte prethodno pripremljen fil od sira, pazeći da se ujednači.
Što se tiče čeri paradajza, prvo ih operite.
Zatim svaki paradajz isecite na dva dela i stavite ih na fil tako da prerezana strana bude okrenuta nagore.
Kiš možete začiniti dodavanjem timijana, semena komorača i sušenog origana.
Malo posolite i pobiberite.
Kiš prelijte i malo ekstra devičanskog maslinovog ulja.
Za pečenje zagrejte rernu na 170 stepeni i ostavite da se kiš peče oko 45 minuta. Pre degustacije ostavite da se malo ohladi.
Za originalniji i ličniji dodir možete koristiti pastu koju ste sami napravili. Uverite se da je kuvano.