Zeleni čaj rolna, lagani mascarpone mus od limuna

Pripremite veliki pleh sa pergament papirom ili silikonskom prostirkom za pečenje.
Zagrejte rernu na 180°C.
Pomešajte brašno, čaj, sodu bikarbonu i so. Dobro promešajte da biste izbegli grudvice zelenog čaja.
Umutiti cela jaja pa malo po malo (3-4 puta) dodavati šećer u prahu dok smesa ne pobeli i postane veoma bistra i penasta.
Dodajte alkohol po izboru, a zatim mešavinu suvih sastojaka. Brzo mešajte lopaticom za više delikatesa i izbegavajte ispuštanje smeše.
Sipajte na lim za pečenje, formirajući veliki pravougaonik veličine vašeg papira za pečenje. Pecite oko 12 minuta (vreme pečenja može da varira u zavisnosti od rerne), pazeći na boju biskvita. Ne bi trebalo da bude previše braon kako bi biskvit ostao mekan i lak za rolanje. Pripremite veliki čist kuhinjski peškir i obilno pospite šećerom u prahu.
Posle 12 minuta brzo izvadite biskvit i okrenite ga na kuhinjski peškir prekriven šećerom u prahu. Urolajte biskvit dok je još topao.
Za lagani maskarpone mousse od limuna: limunove sitno očistite od kore i iscedite sok. Tako dobijen sok sipajte u šerpu i dodajte šećer i kukuruzni skrob (prethodno izmešane), zatim jaja.
Zagrejte smešu na srednjoj vatri, neprestano mešajući, dok ne dobijete kremastu konzistenciju. Izvadite u posudu i prekrijte prozirnom folijom. Book cool.
Kada se krema ohladi (najmanje 30 minuta), umutite belanca u čvrst sneg.
Izvadite kremu od limuna iz frižidera, lagano umutite viljuškom da ne bude grudvica i tako dobijete glatku smesu.
Prvo dodajte Mascarpone Galbani, zatim belanca, lagano mešajući.
Za glazuru od zelenog čaja zagrejte belu čokoladu sa mlekom na veoma laganoj vatri (ne više od 40°). Ugasite ringlu, dodajte zeleni čaj i zagladite.
Za sklapanje:
Nežno odmotajte biskvit, uklanjajući peškir. Premazati laganom kremom od limuna. Dodajte malo svežih malina. Nežno, ali čvrsto zarolajte. Ukrasite glazurom od zelenog čaja tako što ćete na vrh staviti maline.
Moguće su mnoge klasične varijacije ove torte (garnir na bazi džema ili nutele…)
U pripremi biskvita možete dodati vanilin šećer.
Ovaj brz i jednostavan recept je idealan za brzu užinu.
Moguća je slana verzija (sirevi, piletina, itd.)