Recept

Rolice od rikote, spanaća i čeri paradajza

Rolice od rikote, spanaća i čeri paradajza - Galbani
Priprema

Počnite tako što ćete očistiti i ocediti spanać, najbolje svež.

Iseckajte ih i kuvajte na laganoj vatri u velikom loncu nekoliko minuta.

U međuvremenu, pažljivo očistite čeri paradajz, a zatim ih prepolovite.

Uzmite tiganj, sipajte obilno malo maslinovog ulja ili parče putera pa dodajte ceo čen belog luka i prethodno iseckane semenke komorača i sve pirjajte nekoliko minuta.

Zatim dodajte čeri paradajz zajedno sa bosiljkom. Zatim začinite solju i biberom i kuvajte na srednjoj vatri oko 10 minuta.

Kada je spanać skuvan, izvadite ga iz šerpe i ponovo ocedite, pa sipajte u činiju. Dodajte Ricotta Galbani u ovu činiju za salatu kao i sledeće sastojke: 30 grama Grana Padano D.O.P Galbani, prstohvat soli, mlin za biber, koricu rendanog limuna i prstohvat muškatnog oraščića. Zatim sve pomešajte da se sastojci povežu.

Napunite novu posudu vodom i dovedite je do ključanja. Kada voda proključa, umočite listove lazanje u nju 2 po 2 da omekšaju, a zatim ih odmah stavite u posudu sa hladnom vodom.

Kada se listovi za lazanje ohlade, pažljivo ih ocedite i stavite na radnu površinu.

Na to rasporedite svoj nadev pa ih urolajte pre nego što ih stavite u frižider na oko 10 minuta. Ova operacija ima za cilj da ojača vašu pripremu.

U međuvremenu uključite rernu i ostavite je da se zagreje na temperaturu od 170°C (termostat 5/6).

Kada se kiflice stvrdnu, isecite ih nožem i stavite u posudu za gratiniranje. Prekrijte svoj preparat paradajzom koji ste prethodno kuvali u tiganju, pospite ostatkom Grana Padano D.O.P Galbani pa pecite oko 20 minuta.

Kako biste u svoju kreaciju uneli dodatni dodir kremastosti, nemojte oklevati da ubacite izdašnu količinu bešamel sosa ili kreme.

Naravno, narendani parmezan možete zameniti naribanim Grujerom.

Uz ovaj odličan recept može se dodati, na primer, parče lososa.

Kulinarski trik

Za ovaj preparat se može koristiti bebi spanać.

Da biste uneli malo više hrskavosti u svoj recept, možete dodati malo pinjola.

Čen belog luka možete zameniti lukom.

Podelite ovaj recept The link has been copied.