Recept

Lazanje sa lososom

Lazanje sa lososom - Galbani
Priprema

Prvo napravite bešamel sos.

Stavite puter u šerpu i istopite ga na laganoj vatri.

Čim se puter otopi, uz mešanje dodajte brašno.

Posle nekoliko minuta, polako prelijte mlekom, neprestano mešajući da se ne bi stvorile grudvice.

Kada smesa proključa i zgusne, isključite vatru i dodajte so, biber i malo mlevenog muškatnog oraščića.

Kulinarski trik

Recept za bešamel je jednostavan i brz, ali poteškoća leži u teksturi: nikada ne bi trebalo da prestanete da mešate i smanjite vatru ako se smeša malo lepi za dno tiganja.

Drugi korak u ovom receptu za lazanje od lososa je priprema testenine.

Stavite na vatru šerpu punu vode, pa čim voda provri dodajte kašiku maslinovog ulja i prstohvat soli.

Listove za lazanje uranjajte jedan po jedan oko 2 minuta, a zatim ih izvadite šupljikavom kašikom i pustite pod hladnu vodu.

Kuvane tanjire raširite na kuhinjski peškir da se osuše.

Završite pripremu tako što ćete sveže odreske lososa iseći na male komade.

Pržite ih 2 minuta u tiganju sa otopljenim puterom, a zatim isključite vatru.

Zatim zagrejte rernu na 180°C i isecite lopticu Mocarele Galbani na male kockice.

Za montažu, uzmite posudu za pečenje. Pokrijte dno sa nekoliko kašika bešamela.

Zatim položite sloj lazanje pazeći da se listovi ne preklapaju.

Sledite bešamel, 1/4 lososa, 1/4 kocke mocarela sira Galbani kuglice i završite sa Galbani Parmigiano Reggiano D.O.P.

Ponovite ovu operaciju, završavajući slojem bešamela prelivenim rendanim parmezanom.

Stavite posudu u rernu na oko 40 minuta. Pet minuta pre kraja pečenja, uključite rernu da se zaprži da dobije zlatnu koru, pa isključite i izvadite posudu.

Poslužite uz salatu i uživajte!

Varijante:

Recepti za lazanje od lososa dostupni su na mnogo načina kako biste promenili vaša domaća jela.

Želite zelenilo? Ponudite lazanje od lososa i spanaća, dodajte spanać kuvan sa malo Ricotta Galbani svom lososu isečenom na kockice, i gotovi ste!

Još jedna kombinacija ukusa: svež losos i pečurke! Svežem lososu dodajte pečurke pržene na maslinovom ulju i pasirani čen belog luka.

Veliki kuvari uvek zagovaraju kreativnost i originalnost u pripremi. Zato samo napred i pripremite lake lazanje od lososa sa drugim povrćem, kao što su tikvice, praziluk ili špargle. Nekoliko luka i čena belog luka savršeno će poboljšati ukus praziluka i tikvica.

Podelite ovaj recept The link has been copied.