Trake sa tikvicama i mozzarelama Caprese Stile
Započnite pranjem tikvica u puno vode.
Uklonite koštice. Koristeći čistač povrća, isecite ih na tanke trake.
Pripremite lonac ključale slane vode. Pustite ih da proključaju 1 minut. Ocedite i rezervišite ih.
Operite čeri paradajz u puno vode. Isecite ih na tanke kriške
Zatim isecite na Mocarela Cucina Galbani.
Listove nane i bosiljka sitno iseckajte. Sipajte maslinovo ulje u posudu. Dodajte bosiljak i mentu. Mešajte viljuškom.
Posolite i dodajte malo kima po želji.
Ređajte kriške tikvica oko posude. U sredinu stavite mocarelu Cucina Galbani isečenu na kockice i kriške paradajza.
Dodajte sos od bosiljka i mente.
Poslužite ohlađeno.
Kao i kod većine kuvanja povrća, možete odlučiti da dodate limunov sok ili malo maslinovog ulja u vodu za kuvanje kako biste poboljšali ukuse.
Na kraju, za ukus i estetski doprinos, preporučujemo da uz sos od bosiljka i mente dodate nekoliko pinjola ili čipsa od oraha.
Ovaj recept za salatu od tikvica možete popratiti hladnim mesom. Radije pečenje kuvano u rerni i pečeno sa nekoliko komada belog luka. Foie gras takođe dobro ide uz ovaj recept.
Na morskoj strani preferiraju se kozice. Na kraju možete dodati crne masline bez koštica koje ste pazili da isečete na sitne komade. Ako imate vremena, marinirajte ih nekoliko dana u marinadi od maslinovog ulja, seckanog timijana i čena belog luka. U ovom slučaju, zamenite sos od bosiljka i mente ovim drugim.