Recept
Libanska letnja salata

Priprema
Pripremite sos tako što ćete sitno iseckati crveni luk, paradajz, halapenjo i svež cilantro. Sve pomešajte sa belim vinskim sirćetom, maslinovim uljem i sokom od limete.
Posejte klip kukuruza i stavite ga u posudu sa mlevenim listovima zelene salate i semenkama nara. Dodajte sos i sve temeljno promešajte.
Pomešajte humus sa jogurtom i malo maslinovog ulja. Ovu mešavinu pažljivo stavite na tanjir i na vrh stavite tapenadu od maslina. Pospite sa malo chermoule.
Zatim podelite lopticu mocarele na pet delova, marinirajte je u nekoliko kapi maslinovog ulja i čermule.
Na kraju na tanjir stavite komadiće mocarele, prelijte salatom i kriškama avokada.
Poslužite sa kriškom limete i parčetom pečene fokače.
Filter my search
Potražite među našim receptima