Recept

Libanska letnja salata

Libanska letnja salata - Galbani
Priprema

Pripremite sos tako što ćete sitno iseckati crveni luk, paradajz, halapenjo i svež cilantro. Sve pomešajte sa belim vinskim sirćetom, maslinovim uljem i sokom od limete.

Posejte klip kukuruza i stavite ga u posudu sa mlevenim listovima zelene salate i semenkama nara. Dodajte sos i sve temeljno promešajte.

Pomešajte humus sa jogurtom i malo maslinovog ulja. Ovu mešavinu pažljivo stavite na tanjir i na vrh stavite tapenadu od maslina. Pospite sa malo chermoule.

Zatim podelite lopticu mocarele na pet delova, marinirajte je u nekoliko kapi maslinovog ulja i čermule.

Na kraju na tanjir stavite komadiće mocarele, prelijte salatom i kriškama avokada.

Poslužite sa kriškom limete i parčetom pečene fokače.

Podelite ovaj recept The link has been copied.