Nutella,banana,keks, tiramisu

Prvi korak u pripremi nutella tiramisua je bistrenje jaja. Stavite žumanca u činiju, a belance rezervišite.
Pjenjačom umutite umućena žumanca sa šećerom. Energično umutite dok smesa ne pobeli i malo zapeni.
U ovaj preparat dodajte Galbani maskarpone i 2 kašičice namaza tipa Nutela. Sve mešajte dok ne dobijete kremastu i homogenu teksturu.
Umutiti belanca sa prstohvatom soli. Postepeno ubacite čvrst sneg u kremu od maskarponea. Nežno mešajte preparat dok se ne dobije glatka tekstura.
Da biste nastavili sa pripremom ovog Nutela tiramisua, banane morate iseći na kriške ili trake po želji. Ostavite 2 kriške za dekoraciju, a ostatak izgnječite viljuškom.
Pošto želimo da napravimo tiramisu sa nutelom, potrebni su nam keksi. Stavite nekoliko kašika kafe u šolju i umočite u nju spekule.
Zatim sledi korak oblačenja vašeg nutella tiramisu verine. Za početak uzmite obično staklo, ali poželjno providno.
Obložite dno vaše verine slojem spekula omekšanog u kafi. Dodajte izgnječenu bananu, pa sipajte sloj kreme da sve ravnomerno prekrije. Ponovite operaciju, naizmenično smenjujući speculoos keks, bananu i krem. Po vrhu rasporedite parče banane.
Kada završite sa tiramisuom sa nutella speculoos, sve što treba da uradite je da stavite verinu u frižider najmanje 4 sata pre jela.
Prilikom serviranja možete posuti gorkim kakao prahom i krupno mlevenim lešnicima.
Da bi vaš tiramisu sa nutelom i bananama bio uspešan, možete dodati dve kašike tečne pavlake u kremu od maskarponea. Mešavina žumanca i šećera biće još konzistentnija ako koristite fini šećer u prahu. Ova nova tehnika treba da bude zabeležena u vašoj beležnici najnovijih recepata za deserte. S druge strane, šećer možete zameniti paketićem vanilin šećera. Ovo će vam pomoći da dodate ukus vanile u desert. Poslednji savet, poklonite verinu malim komadom torte od putera ili parčetom čokoladne torte.