Čizkejk od bele čokolade i maline

Potopite listiće želatina u hladnu vodu da omekšaju.
Koristite kalup koji se može ukloniti prečnika 22 cm. Navlažite ga i otvorite. Isecite disk od papira za pečenje istog prečnika i stavite ga na dno kalupa. Ivicu takođe prekrijte dugom trakom papira za pečenje i zatvorite kalup.
Izmrvite kolačiće da se dobije mrvica i istopite malo putera za mešanje. Njime obložite dno kalupa (na primer tepsiju), pritiskajući da napravite ravnomeran sloj koji nije previše debeo. Zatim stavite u frižider da se ohladi.
U šerpi zagrejati 5 cl kreme i 400 g bele čokolade, dodajući oceđene listiće želatina.
Umutite ostatak sveže kreme da se umuti.
U činiji umutite šećer, maskarpone 250 g galbanija, rikotu 250 g galbanija, sok od 2 limuna i koricu jednog limuna.
Dodajte smesu krem-želatin-bela čokolada, zatim šlag i lagano mešajte da dobijete glatku pripremu.
Ostavite maline za dekoraciju, a ostale prepolovite. Rasporedite uspravno oko ivice kalupa, a ostatak ostavite po strani.
Sipajte polovinu preparata od limuna, dodajte sloj malina i prelijte ostatkom preparata. Ostavite 6 sati u zamrzivaču.
Odmotajte kolač od sira na tanjir i ostavite ga na sobnoj temperaturi 1 sat da se odmrzne. Zatim ukrasite malinama i prethodno rendanom belom čokoladom.
Torta od sira se priprema sa svim vašim omiljenim svežim sirevima i jedno je od najpoznatijih peciva.
Za klasičniji kolač od sira od malina, u stilu pite od malina, limun možete zameniti vanilijom. Za ovo prepolovite mahunu vanile i stavite semenke u preparat. Takođe zamenite deo šećera vanilin šećerom.