Tikvice u rerni

Da biste napravili ove punjene tikvice, dobro operite tikvice i prepolovite ih po dužini pre nego što izvadite središnji deo.
Ako želite da imate punjene okrugle tikvice, isecite tikvice po širini.
Pasirajte središnji deo tikvice sa čenom belog luka i inćunima.
Ovom smesom napunite tikvice i pospite ih prezlom i mocarelom isečenom na sitne kockice.
Pre nego što punjene tikvice posipate prezlama, posolite i pobiberite svoju pripremu.
Takođe možete posipati svoje tikvice finim začinskim biljem (majčina dušica, bosiljak) ili koristiti provansalsko bilje da biste im dali više ukusa i prefinjenu stranu.
Pored mocarele, za realizaciju ovog recepta moguće je koristiti i druge sireve. Odlučite se za sir po vašem izboru kao što su emental, grjujer, parmezan ili čak kozji sir.
Pored toga, možete umešati pileće meso u svoju pripremu, kako bi bilo još ukusnije. Za raznovrsnost užitaka napravite punjeni paradajz. Isti nadev možete koristiti za paradajz i tikvice i poslužiti ih u istom jelu.
Tikvice poređajte u posudu za pečenje, dodajte malo maslinovog ulja i pecite 20 minuta. Cilj je da se tikvicama da hrskav ukus tako što ćete napraviti jelo u gratiniranom obliku. Pazite da ne prekoračite vreme kuvanja kako tikvice ne bi postale previše mekane.
Kada je jelo skuvano, poslužite ga vruće, ukrasite malim peršunovim listom i parčetom paradajza ili tanjirom pirinča. Ove tikvice pečene u rerni su dovoljno potpune da vam služe kao glavno jelo.