Recept

Mediteranske listnate pite

Mediteranske listnate pite - Galbani
Priprema

Isecite svaki list Carasau panela na 4 ili 6, koristeći nož i pazite da ne napravite premale komade.

Tako dobijene komade pohovanog karasaua malo omekšati sa malo vode. Čeri paradajz isecite na najmanje moguće kockice.

Začinite uljem, solju i rukama izmrvljenim bosiljkom.

Kapare odsolite pod tekućom vodom, osušite i iseckajte vrlo oštrim nožem; dodati koricu limuna i sve pomešati sa začinjenim paradajzom.

Na pleh obložen papirom za pečenje stavite sloj Carasau prezla, kašiku sosa i pola tosta alla Mozzarella Galbani; zatim još jedan sloj hleba, i tako dalje, završavajući sa sirom.

Ponovite ove korake da dobijete 4 porcije.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180° 20 minuta.

Carasau servirajte čim izađu iz rerne.

Podelite ovaj recept The link has been copied.