Recept

Prave lazanje

Prave lazanje - Galbani
Priprema

Gran Gusto Galbani Pripremite paradajz sos u velikom tiganju.

Za ovo, iseckajte crni luk veoma sitno i zapržite ga sa nekoliko kapi maslinovog ulja. U svoj preparat dodajte paradajz isečen na četiri, prethodno opran i oljušten, sa malo soli i bibera. Ne zaboravite da povremeno mešajte i dodajte bujon dok idete.

U međuvremenu iseckajte luk, kao i šargarepu i celer. Iseckano povrće stavite u tiganj da se prži na malo maslinovog ulja, a u šerpu dodajte mlevenu junetinu i svinjsko meso sa čenom belog luka.

Zatim dodajte crno vino i vratite ga i isparite sa sadržajem tiganja, na jakoj vatri.

Pripremite svoj bešamel sos.

Uzmite isečeni puter i istopite ga u mikrotalasnoj pećnici 1 minut.

U drugu posudu stavite rastopljeni puter sa brašnom i promešajte. Zatim dodajte jako vruće mleko, dobro promešajte i vratite u mikrotalasnu na 1 minut da se sos zgusne. Začinite sos sa nekoliko prstohvata muškatnog oraščića, malo soli i bibera.

Zagrejte rernu i umočite listove za lazanje u veoma toplu vodu. Zatim završite bolonjez sos dodavanjem paradajz sosa u mešavinu mlevenog mesa.

Obložite pleh za lazanje slojem papira za pečenje.

Počnite da punite svoju gratiniranu posudu tako što ćete uzastopno stavljati sloj bešamela, trake za lazanje, bolonjez sosa i male komadiće mocarele i tako dalje. Završite slojem mocarele i pospite Gran Gusto Galbani ili drugim rendanim italijanskim sirom kao što je Parmigiano Reggiano D.O.P Galbani, kao i malim komadićima putera.

Stavite posudu u rernu 40 minuta na 200°C.

Uživajte uz zelenu salatu. Obradujte sebe!

Kulinarski trik

Ovaj recept možete odbiti sa slaninom, šunkom ili drugim povrćem po izboru, kao što su tikvice (tikvice prethodno moraju biti isečene na tanke kriške).

Možete se odlučiti i za klasične vegetarijanske lazanje kako biste sastavili svoje jelovnike i pripremili lazanje od lososa (odličan recept) sa prazilukom.

Podelite ovaj recept The link has been copied.