Recept

Pica sa mocarelom, rikotom i šunkom

Pica sa mocarelom, rikotom i šunkom - Galbani
Priprema

Za ovaj jednostavan recept počnite sa pripremom punjenja. U posudu sipajte paradajz pire. Začinite solju i biberom. Dodajte suvi origano i 4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja. Trebalo bi da dobijete paradajz kulisa kremaste teksture koji se lako nanosi na testo za picu. Ostavite na stranu.

Zatim pređite na osnovu: domaće testo za picu. Da bude hrskavo, obavezno koristite ekstra djevičansko maslinovo ulje i pekarski kvasac. I naravno, snažno mesiti rukom.

U posudi prvo morate pomešati brašno, so, ulje, prethodno razblažen pekarski kvasac i malo tople vode. Zatim mesite testo deset minuta i vodite računa o njegovoj konzistenciji i teksturi: glatkom i nelepljivom. Pustite da se testo diže najmanje 1 sat, pokrivajući ga vlažnom krpom.

U posudi prvo morate pomešati brašno, so, ulje, prethodno razblažen pekarski kvasac i malo tople vode. Zatim mesite testo deset minuta i vodite računa o njegovoj konzistenciji i teksturi: glatkom i nelepljivom. Pustite da se testo diže najmanje 1 sat, pokrivajući ga vlažnom krpom.

Ne zaboravite da u fil dodate sitno isečene pečurke i rendani beli luk. U smešu možete dodati i narezani luk i rukolu. Sa ovim dodatnim sastojkom, vaš recept za picu će se pretvoriti u picu sa pečurkama.

Kada hleb izađe iz rerne, stavite mocarelu isečenu na kockice i Galbani rikotu naizmenično sa kuvanom šunkom. Takođe dodajte kriške srca artičoke isečene na 4. Mocarelu isečenu na kockice možete zameniti Grujerom, prema vašim željama. Isto važi i za čorizo, koji možete izabrati umesto šunke. Na kraju dodajte malo crnih maslina da poboljšate ukus i ukrasite svoju domaću italijansku picu.

Vratite u rernu i pecite još oko 15 minuta na 190°C.

Poslužite toplo da biste u potpunosti iskoristili ukuse ove ukusne pice sa mocarelom, rikotom i šunkom.

Tražite nove ideje za originalnu i ukusnu picu u isto vreme? Evo brzog i jednostavnog recepta za picu koji možete napraviti kod kuće. Kuvajte kao odličan kuvar i uživajte tokom večeri sa prijateljima. Ne zaboravite da ga zapišete u svoju knjigu recepata, brzo će postati glavni deo vaših omiljenih menija.

Probajte i varijacije poput napuljske pice, pice sa tunjevinom ili pice od povrća. Oni se razlikuju po sastojcima pice koje možete koristiti.

Kulinarski trik

Trik da kora bude ukusnija je da na nju stavite malo sira i samo zarolajte oko ivica. Takođe možete koristiti testo za picu za pravljenje slatkih pica. U kuhinji nema ograničenja za vašu kreativnost, pa se usudite da izađete iz uobičajenog!

Podelite ovaj recept The link has been copied.