Pizza La Fresca
Zagrejte rernu na 220°C.
Testo za picu rasporedite na pleh (ili okruglu posudu za pitu).
Stavite ravnomeran sloj pelata na testo. Slobodno zamenite pelat prepolovljenim čeri paradajzom.
Na pelat rasporedite rendanu mocarelu.
Pecite picu u zagrejanoj rerni oko 15 minuta, gledajući kako se peče.
Kada je pica pečena, izvadite je iz rerne i ostavite da se ohladi nekoliko minuta.
Poređajte malo salate od matovilca, rendanu cveklu i na kraju šparglu.
Pospite Parmigiano Reggiano Galbani i poslužite toplo. Ne oklevajte da dodate malo maslinovog ulja da biste razvili sve njegove arome. Lepo obojena, ova pica sa zelenim šparglama se takođe vrlo brzo pravi: obožavaćete da je predstavite na stolu tokom vaših prolećnih večera!
Ova pica je pogodna za vegetarijanski meni. Možete dodati crveni luk, čen mlevenog belog luka, kašiku pesto sosa ili nekoliko seckanih listića bosiljka.
Dodajte još malo ukusa tako što ćete razbiti jedno ili dva jajeta preko fila 5-10 minuta pre kraja kuvanja (u zavisnosti od toga da li više volite meko ili prekuvano).
Za puniji ukus namenjen ljubiteljima mesa, dodajte nekoliko kolutova ljute ili blage čorizo kobasice.
Mala pojedinačna pica za svakog gosta, a ne velika pica za deljenje, omogućiće vam da je poslužite kao predjelo za prezentaciju na tanjiru.
Vaša prolećna pica će se lako pretvoriti u belu picu ako se odlučite za gustu pavlaku umesto paradajz sosa. Fil za ovu belu picu sa zelenim šparglama odlično ide uz dimljeni losos ili jaja, dodata na kraju kuvanja.