Recept

Pica sa mocarelom, rikotom i začinjenom kobasicom

Pica sa mocarelom, rikotom i začinjenom kobasicom - Galbani
Priprema

Podelite ovu jednostavnu pripremu Piccante pice u rerni. Dobro italijansko jelo za ručak sa prijateljima!

Počnite sa zagrevanjem rerne na 190°. Uzmite pleh za pečenje, prekrijte ga krpom i namažite ekstra devičanskim maslinovim uljem.

Odmotajte testo za picu i raširite ga na pleh. Površinu testa sipajte malo ekstra devičanskog maslinovog ulja i pecite u rerni zagrejanoj na 190 stepeni oko 10 minuta.

U međuvremenu isecite mocarelu Cucina Galbani na kockice i stavite je na tanjir. Isecite Galbani rikotu i takođe je stavite na tanjir.

Začinjenu kobasicu isecite na kriške i stavite je na tanjir. Uzmite svež origano i iseckajte ga i stavite u tanjir. Pripremite masline, izvadite koštice i sačuvajte korisne delove. Rezervišite ove tanjire za sastavljanje pikante pice.

Izvadite pleh iz rerne kada je testo još belo. Dok je još vruće, prvo stavite mocarelu Cucina Galbani isečenu na kockice i rikotu Galbani, pa ih naizmenično smeste sa origanom i crnim maslinama. Tako će ukus biti bolji.

Vratite pleh u rernu i pecite još oko 15 minuta na 190°C. Kada testenina porumeni i više nema belu površinu, isključite rernu i izvadite tanjir za picu. Ostavite da se ohladi na minut i izvadite picu. Stavite na tanjir za serviranje.

Poslužite toplo.

Kulinarski trik

Pica se može jesti kao antipasto. Možete pokušati da izmenite sadržaj punjenja, koristeći luk i paradajz kao ukras.

Podelite ovaj recept The link has been copied.