Gratinirane picete sa Grana Padanom

1. Zagrejte rernu na 200°C.
2. Razvaljajte ili razvucite lisnato testo.
3. Izrežite oko 20 diskova prečnika 6 cm pomoću rezača za kolače ili čaše.
4. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje i izbockajte viljuškom.
5. Umutite jaje u činiji i nanesite ga na svaki disk pomoću četke.
6. Na svaku picetu namažite oko 1 do 2 kašičice paradajz sosa i pospite Grana Padano D.O.P Galbani.
7. Pecite picete 12 do 15 minuta. Proverite da li je gotovo, ivice treba da budu zlatno smeđe.
Saveti Brze za pripremu i praktične kao aperitiv ili kao predjelo, ove male pice od lisnatog testa takođe mogu da budu u obliku velike pite za deljenje. Ne oklevajte da dodate nekoliko maslina pre kuvanja za više ukusa.nAko imate vremena, Ne zaboravite da pripremite svoj domaći paradajz sos, vaše picete će biti samo bolje! Na vama je da se igrate sa ovom jednostavnom bazom recepata i pripremite picete na svoj način.
Varijacijenn Po želji, pripremite male pice ukrašene sosom od paradajza u kombinaciji sa povrćem, kolutićima luka, pečurkama… Biće savršene za predjelo. Što se tiče jermenske pice, u paradajz sos dodajte mleveno meso, pa čak i šunku, kraljevsku picu stila, pre nego što odete u rernu. Zamenite sos od paradajza kremom i prelijte fondi od praziluka deglaziranim belim vinom, omogućiće vam da reciklirate ostatke pilećeg i živinskog mesa. Uvek nakon premazivanja diskova kremastom podlogom , picete možete ukrasiti i dimljenim lososom, koprom ili peršunom…U jesen probajte i šumski fil za ove mini pice od lisnatog testa tako što ćete pečurke lisičarke staviti na podlogu od maskarponea ili svežeg kajmaka, malo belog luka i peršuna, posuti Parmigiano Reggiano Galbani i uživajte! Ove jesenje picete možda će vas naterati da probate još jedno sezonsko jelo. Zašto ne probate velut od praziluka ili bundeve zaslađen sa malo mascarpone Galbanija, ili njoke od kestena i rikote kao prilog uz teleće pečenje?