Recept

Punjene paprike na žaru

Punjene paprike na žaru - Galbani
Priprema

Paprike pažljivo operite i ocedite. Obrišite ih ako je potrebno krpom kako biste bili sigurni da nećete skliznuti sa nožem u sledećem koraku.

Odrežite gornje delove uključujući repove, a zatim ih rezervišite da kasnije pokrijete svoju realizaciju.

Pazeći da paprike ostanu cele, uklonite semenke i uklonite unutrašnje bele delove što je bolje moguće. Da biste to uradili, preporučujemo vam da koristite malu ili veliku kašiku u zavisnosti od veličine vaših paprika.

Zatim stavite paprike na pleh obložen papirom za pečenje, otvorenom stranom nagore.

Nežno operite razne začinske biljke, ocedite ih i sitno iseckajte.

Takođe sitno iseckajte svoje loptice od Galbani mocarele.

U činiju ili veliku činiju za salatu dodajte Galbani rikotu, jaja, prethodno seckanu mocarelu i mešavinu aromatičnog bilja.

Sve mešati dok se ne dobije homogena smesa.

Uključite rernu i ostavite je da se zagreje na temperaturu od 170°C .

U međuvremenu, dodajte Parmigiano Reggiano D.O.P. Galbani zatim ponovo promešajte.

Probajte svoj preparat i dodajte malo soli i bibera kako vam odgovara.

Kada je nadev gotov, paprike ukrasite kašikom pa pokrijte paprike prethodno rezervisanim delovima uključujući rep.

Prelijte svoj preparat malo maslinovog ulja.

Stavite svoju kreaciju u rernu i pecite na 170°C oko 90 minuta. Ne ustručavajte se da nabodete paprike kako biste proverili kako napreduje nadev.

Da je spreman ! Ostaje samo da probate!

Kulinarski trik

Za nadev možete dodati malo junećeg mesa i nekoliko luka da biste dobili još gurmanskiji rezultat i tako pripremili ukusan recept za paprike punjene govedinom.

Još originalnije, možete isprobati eksperiment i izabrati da napravite jagnjeći nadjev, originalan rezultat i jednako uspešan zagarantovan!

Možete i da napravite fil za svoje paprike koristeći tunjevinu i tako uživate u sočnim paprikama punjenim tunjevinom.

Ove paprike punjene sirom odlično će se slagati sa pirinčem, testeninom ili grizom.

Podelite ovaj recept The link has been copied.